People in the Street fyller 10 år!

People in the Street fyller 10 år!

Idag är det 10 år sedan jag publicerade det första inlägget på bloggen People in the Street! Så många resor, så många upplevelser och SÅ många bilder vi hunnit med under alla dessa år. För att inte tala om alla stugor som tillkommit de senaste åren …

Foto: Roger Styrberg

Allt startar egentligen våren 2008. Våren då jag blir handlöst förälskad i både Stefan och ”världens bästa stad” New York och då vår gemensamma resa påbörjas. Resor och fotografering har alltid varit ett stort intresse för mig och efter en resa till just New York med tjejkompisarna den våren samtidigt som Stefan stormade in i mitt liv var faktiskt även starten på bloggen.

Foto: Marie Sollén Gistrand

I mars 2011 funderar jag mycket vad jag ska göra med alla bilder som jag och Stefan fotar under våra resor, men även alla bilder från vår vardag hemma i Gammelstad och Norrbotten. Min förälskelse till New York går över till en gemensam kärlek för staden som vi årligen besöker mellan flera andra resmål. Ett av våra största nöjen under resorna till New York är att bara sätta oss ner och titta på alla människor och myllret i New York, alltid med kameran redo.

Foto: John Johansen
Foto: John Johansen
Foto: John Johansen

Tankarna att starta en blogg med bilderna i fokus föds och apropå just myllret och bilderna med alla människor på gatorna i New York skapas People in the Street. 2012 förlovar vi oss i New York, mitt i favoritparken som vi följt utbyggnaden av sedan starten 2009. Bloggen utvecklas med tiden till en prisbelönt reseblogg och jag blir en del av Svenska Resebloggar. Men hela tiden varvas reserelaterade inlägg med händelser och bilder hemifrån.

Foto: Ingeborg Lindseth

People in the Street blir finalist i ett flertal bloggtävlingar och 2015 vinner den förstapris i resebolaget Apollos tävling ”Årets Reseinspiratör i Mat och Dryck” följt av en vinst i ”Instagram Competition 2016” på Nordic Travelblog Events i Stockholm. Bloggen får ett fyrasidigt reportage i lokaltidningen fylld med våra bilder och upplevelser och jag är med på en pressresa till Ungern tillsammans med andra resebloggare.

Foto: Fredrik Samuelsson
Foto: Fredrik Samuelsson

Under de här åren gör vi även många minnesvärda resor tillsammans. Ibland bara jag och Stefan, ibland med familj och ibland med vänner. 2017 får jag dessutom möjlighet att åka till Indien på tjänsteresa med kollegor och det är en av mina största reseupplevelser.

Foto: Marie Sollén Gistrand

Genom mammas släktforskning skapar vi kontakt med våra släktingar i Kanada och vi reser dit första gången 2015 tillsammans med våra barn (ungdomar) för att träffa både Stefans och mina kanadensiska släktingar. Därefter har vi träffats flera gånger både i Kanada och Sverige och allt finns att läsa om på People in the Street.

Foto: Anna Ström Åhlén
Foto: Helene Holmberg

Med tiden har resorna till New York minskat och People in the Street kanske inte direkt gör skäl för namnet alla gånger, men vad gör det? Mina senaste resor till New York blir med en av de många nära vänner jag fått via bloggen; Anna Ström Åhlén, som driver bloggen ”New York – My Bite of the Big Apple”. Via dessa resor hittar jag dessutom fler vänner och påminns om hur mycket en blogg kan ge. Katarina Söderberg med bloggen Kattas Betraktelser är ett annat exempel på fin vänskap via bloggarna.

Naturbilder och friluftsliv tar över allt mer sedan vi köper vår stuga vid havet i Pålänge 2014 och där har vi vårt bröllop på piren året efter. Därefter genererar ett par arv utökning med stugan vid älven i Jarhois, Tornedalen, och stugan vid sjön i Angsjön, Bjurholm. Jag räknar med många fler blogginlägg från dessa små ställen med omnejd framöver då det är ställen vi numera helst spenderar vår lediga tid på.

Idag finns tyvärr inte allt kvar från flera av de första inläggen på bloggen men det gör inte så mycket. En del text, bilder och kategorier är på villovägar sedan jag fått värdefull hjälp att byta till WordPress. Men med drygt 1 400 blogginlägg finns det säkert något kvar som kan inspirera dig när du botaniserar i min bloggskatt. Välkommen in och kika runt!

Vad händer nu då? Tja, vi får väl se. Den här bloggen är inget jag strävar att tjäna pengar på eller har som mål att bli känd med eller så. Bloggen är en hobby och den lever sitt eget liv och däremellan ger jag utlopp för min kreativitet och publicerar något när det berömda ilet slår till. Det kan vara allt från ett tips från någon resa till en upplevelse från när eller fjärran, en naturbild från någon av stugorna, några bilder på vår hund Elton eller bara en bildbomb från en promenad hemifrån världsarvet Gammelstad kyrkstad. Som sagt, vi får se.

Foto: William Ekström

Vill du följa med vad som händer mellan blogginläggen är du även välkommen att kika in på mina Instagramkonton: @evasol @evas_stugliv @eltinthechorkie samt mitt och syster Maries konto @systrarnasollen

12 kommentarer

 1. Jättegrattis (igen) till bloggens tioårsjubiluem! Några dagar sent här på själva bloggen men inte desto mindre hjärtligt. <3 Vilken oerhörd skatt du har att se tillbaka på och återuppleva, och vilken skatt för oss andra att frossa i! Förstår att denna tid fört med sig så många minnen och upplevelser, för att inte tala om nya vänskaper. Är SÅ tacksam och glad över att vi fann varandra i "Blogglandia".

  Sår roligt och välförtjänt att bloggen har blivit prisbelönt och uppmärksammad. Det var också så härligt att se denna minnenas bildkavalkad.

  Stor kram!

  1. Stort, stort tack snälla du <3! Det blev verkligen ett ställe att göra något med alla våra bilder och något jag kan kika in själv och minnas tillbaka till, som du säger det är faktiskt som en skatt. Att bloggen dessutom resulterat till flera vänskaper, inte minst med dig, är en stor bonus som jag aldrig i min vildaste fantasi kunde tänka mig när jag smög igång med den för 10 år sedan.
   Snart är det din tur att fira tioårsjubileum med din suveräna blogg, den om något är en riktig New York-skatt!
   Varma kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *