Långfredag och vårvinter

Långfredag och vårvinter

Vi firar påsken i stugan vid havet i Soliga Björkstrand, Pålänge, och här kryllar det av vårvinter och vårsol så här på långfredagen. Jag startar dagen med en promenad till Nässkatan på isen som är blank och hal, men vad gör det? Det är en fin morgon och jag njuter av vädret.

Här trivs vi!

Stefan är sugen på att lufta ”Lill-Jennifer”, ja skotern alltså, och vi fyller ryggsäcken med godsaker och tar med Elton på en tur upp på Degerberget. Det blåser en hel del i Norrbotten just nu men vi hittar lä bakom en sten där vi har en fantastisk utsikt över öarna i Kalix skärgård och Bottenviken. En perfekt plats för en liten eld och gott kaffe.

En havsörn flyger över oss och spanar efter ett byte och jag är extra noga på att hålla koll på Elton så att han inte hamnar på villovägar och riskerar att bli offer för den hungriga rovfågeln. Inte för att jag tror att den vågar sig ned till oss, men ändå.

Vi avslutar vår utedag i stugan med att grilla hamburgare i Sputnik och låta solens strålar färga våra vintervita kinder lite innan vi kryper in i den vedeldade bastun där vi har en fantastisk utsikt över fjärden. En fin långfredag och en fantastisk vårvinterdag. Glad påsk!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *