People in the Street

Om mig

Jag som driver People in the Street heter Eva Sollén och bor i världsarvet Gammelstads kyrkstad utanför Luleå sedan 1996. Här har mina två barn och min man Stefans dotter haft förmånen att växa upp.

I barn- och ungdomen var det hästar och hopptävlingar som gällde, ett intresse som i princip övergick helt till klättring när jag sålde min stora häst. Ponnyn Caidy hängde dock med mig i 20 år, en kanonponny som fostrade många unga ryttare på tävlingsbanorna.

I mars 2011 funderade jag vad jag skulle göra med alla bilder som jag och Stefan fotade under våra resor samt från vår vardag hemmavid. Vid den tidpunkten reste vi ofta till New York och ett av våra största nöjen där var att bara sätta oss ner och titta på alla människor och livet på ”världens bästa stads” gator.

Kameran har hängt med mig i hela mitt liv och med New York-resorna växtes tankarna att skapa en blogg med just bilderna i fokus. People in the Street skapades och bloggen utvecklades med tiden till en prisbelönt reseblogg.

Jag har varit finalist i flera bloggtävlingar och 2015 vann jag förstapris i resebolaget Apollos tävling ”Årets Reseinspiratör i Mat och Dryck” följt av en vinst i ”Instagram Competition 2016” på Nordic Travelblog Events i Stockholm.

Genom åren har jag delat med mig av tips och inspiration från våra resor, dels från storfavoriterna är Kanada och New York, men även en hel från vårt liv i Norrbotten.

Numera är barnen vuxna och utflyttade och vi varvar resor med helger och ledighet i någon av våra tre stugor (Pålänge, Angsjön och Jarhois) därav att det blir en hel del blogginlägg från dessa ställen. Jag delar också med mig av bilder på Instagram via mina konton @evasol @evas_stugliv och @eltonthechorkie.