Sportlov i Angsjön

Sportlov i Angsjön

I dessa pandemitider passar det bra att ordna ett eget litet sportlov tillsammans med några av våra närmaste i en av våra stugor. Jag upprepar mig, men det är verkligen ett privilegium att vi har våra tre stugor som vi får miljöombyte i nu när jag ”bor på jobbet”!

I snart 23 år har vi passerat Kent Karlssons glaskyrka Hägring som står på en myr mellan Vännäs och Bjurholm. Jag har fotat den SÅ många gånger och varje gång visas den i ny skepnad. Kyrkan är en del av den 35 mil långa konstutställningen: Konstvägen Sju Älvar.
Ser ni de grönblåa eldflammorna?

Vi väljer en vecka när det inte är sportlov för övriga i norr och åker till stugan i Angsjön som ligger i Sveriges minsta kommun: Bjurholm. Syster Marie med maken Per är redan där, Marie har också möjlighet att jobba på distans, och vi får även sällskap några dagar av min dotter Julia och hennes pojkvän vilka mest pluggar på distans i Umeå just nu.

Foto: Andrés Bustamante

På väg till stugan ramlar vi på en gårdsbutik, Rödå Bröd & Spis i Rödånäs, som bakar tunnbröd för fullt i ladugårdslängan och självklart stannar vi och fyller på brödlagret för veckan. Skotern är med och vi tänker oss en utevecka även om prognosen lovar snö de första dagarna.

Tyvärr går vår skoter ”Lill-Jennifer” sönder redan dag två och vi får tänka om. En trasig skoter lagas inte i ett nafs men som tur är kan jag och Marie åka en tur med deras skoter till närliggande Drakryggen, ett attraktivt turistmål under sommaren men det här dagen är vi helt ensamma i den storslagna miljön.

Det känns tryggt att vi har starka Sollén-kvinnor som vakar över oss, flera generationer senare.

Vi åker även till Vännäs för lite second hand-inköp och tar flera promenader runt i Angsjön. Vi har haft den här stugan sedan sommaren jag föddes och numera har jag och min syster tagit över den tillsammans med våra familjer. Inne i stugan samlas gamla saker som släkten haft i generationer och utomhus grillas det korv mest varenda dag.

Vi dammar av våra gamla längdskidor och även om snön packas under skidorna när vi försöker göra ett spår i djupsnön så är det bara att åka. Jag menar, är det sportlov så ska det sportas! Pappa Harry hade varit stolt över oss, som den gamle tävlingsskidåkare han var. På pappas tid var hans motståndare bland annat seniorerna Assar Rönnlund och Sixten Jernberg!

Som de nyblivna skogsägare vi är ligger vi tyvärr efter med att fixa ved från vår egen skog. Vi gör ett litet byte med morbror Sune som har tagit över morfar Alvar och mormor Armidas gamla gård i Lögda, Fredrika, till fritidshus/extra hem sedan många år. Där finns det ved och vi återupplever lite barndom när den gamla släden kommer fram.

På fredag fyller min blogg People in the Street 10 år! Bloggen som skapades för att jag ville få utlopp för alla mina bilder någonstans och namnet kom av att vi under några år hade besökt New York flera gånger där vi bland annat roat oss med att fotografera människor. Bloggen utvecklades till en reseblogg och via den har jag fått flera nära vänner.

Jag ska göra ett 10-årsinlägg, kanske på fredag, kanske en annan dag. Vi får se. Numera tinar bloggen upp när jag får ilet och det är verkligen inte bara reserelaterade inlägg nu när vi har tre stugor …

8 kommentarer

 1. Vilket härligt sportlov! Det ser ju ut som rena drömtillvaron på de fina bilderna. Förmodar att ni ökar förutsättningarna för att hålla er friska med så mycket utomhusvistelse! Det såg extra mysigt ut att grilla ute. 🙂

  Åh, tio år! Stort grattis i förskott. Galet att det gått så lång tid. Så mycket fantastisk inspiration du hunnit med under denna tid. Min blogg fyller ju också tio i år, fast i början av september. Tack för påminnelsen, hehe!

  Tänk att vi (troligen) aldrig hade lärt känna varandra om det inte varit för våra bloggar. Helt fantastiskt är det!

  Kramar
  Anna

  1. Tack snälla Anna! Ja, vi hade ett härligt sportlov i Angsjön. Det är verkligen ett fint område och enkelt att vara utomhus.

   Tack för gratulationen också. Det har gått riktigt fort och jag är ganska bekväm med hur bloggen får lunka på i sin (min) egen takt utan press. Roligt att även din fina blogg hunnit bli hela tio år, grattis i lite längre förskott till det.

   Ett av det allra bästa med bloggen är att jag fått så fina vänner, varav du är en av dem. Jag längtar tills vi kan ses och resa tillsammans igen 🙂

   Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *