Drakryggen Bjurholm

Drakryggen Bjurholm

Alldeles nära vår stuga i Angsjön finns det fina utflyktsmålet Drakryggen som tills rätt nyligen varit ganska okänt för många. När vi var där senast för 12 år sedan var vi helt ensamma där!

På håll ser vi klätterklippan på Blåberget där jag klättrade i min ungdom.

Nu har det blivit ett populärt besöksmål och den här dagen står det drygt 50-tal bilar uppe på toppen. Vi möter både barnfamiljer och fullt utrustade vandrare och Drakryggen passar båda sällskapen!

Här går den 85 kilometer långa Lögdeälvens vandringsled som är en del av Tempelleden vilken förbinder kusten med södra Lappland. Lögdeälven rinner förövrigt från Lögdasjön vid min mammas födelseby i Lögda, Fredrika, där jag har tillbringat alla mina barndomssomrar.

På vissa ställen blir det rena rusningstrafiken. Det märks verkligen att svenskarna turistar hemma i år …

Vi går en tur ner för de branta niporna ner mot Lögde älv som är en av landets få outbyggda skogsälvar. Vi följer vattnet en bit och jag får lite känslan av att vandra vid någon flod i Kanada. Det kanske är tur att det är så många människor överallt för det håller garanterat björnarna borta, för björn finns det gott om i området!

Vi kikar även in i en av kojorna som man har möjlighet att nyttja för en liten peng och tänker att det här måste vara ett paradis för fiskare då Lögde älv är ett av norra Sveriges bästa laxvatten

Vi promenerar över hängbron och får åter igen Kanadafeeling även om den här hängbron är betydligt närmare vattnet än hängbroarna i Lynn Canyon Park och Capilano Suspension Bridge Park (som jag inser att glömt att skriva om här på bloggen!? Men så kul ändå, då får jag anledning att återvända till Kanada här med den häftiga hängbron :)).

Nåväl, tillbaka till Drakryggen … Vi väljer att ta Himlastegen uppför Drakryggen, det är en trätrappa med ca. 120 trappsteg och vi får lite puls innan vi är uppe på toppen igen innan vi får belöningen i form av kaffe och smörgås.

Du hittar Drakryggen här.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *