Lynn Canyon Park, Vancouver

Lynn Canyon Park, Vancouver

 
Foto: Daniel – Dryden.se
 
Att ha en reseblogg innebär att jag har lärt känna flera andra som gärna bloggar om resor och som framför allt är ute och reser ganska ofta. Chansen att man faktiskt träffar en resebloggskollega ute i världen finns ju faktiskt, den är egentligen rätt stor om jag tänker efter, och det är precis det vi gör när vi befinner oss i Vancouver i Kanada!
 
 
Foto: Daniel – Dryden.se
 
 
Självklart tar vi tillfället i akt när vi nu råkar vara i samma stad och en morgon hämtar vi upp Daniel, som driver den utmärkta och personliga resebloggen Flying Dryden, vid hans Airbnb-lägenhet några kilometer bort. Daniel bor i Östersund och vi har tidigare träffats på några resebloggs-tillställningar i Stockholm. Att träffas i storstäder verkar vara vår grej helt enkelt … Men det kan nog bli några turer till Östersund framöver (där jag för övrigt har bott ett par år) eftersom det kan bli så att min son William flyttar dit och då kan vi ses där.
 
 
 
 
Vi fick några tips från en vän i Fernie vad vi borde uppleva i Vancouver och Lynn Canyon var ett av dessa. Även Daniel hade planer att besöka parken som har en hängbro vilken man alltså borde gå över när man är i krokarna. Lynn Canyon är bara 15 km från Vancouver och vi bestämmer oss att börja dagen där, ja eller efter ett frukoststopp på en stor amerikansk hamburgekedja där vi fyller på med lite välbehövlig energi.
 
Foto: Daniel – Dryden.se
 
 
 
 
Lynn Canyon Park & Suspension Bridge är gratis att besöka och den har varit öppen för allmänheten sedan 1912. Det finns gott om parkeringsplatser och du kan köpa med dig en matsäck i serveringen om du vill.
 
 
Foto: Daniel – Dryden.se
 
Bara efter någon minuts promenerande från parkeringen kommer vi fram till den 50 meter höga hängbron som tar oss över dalen. Det är hisnande och det gungar lite lätt när vi går över bron efter ett kort köande i väntan på vår tur. Det är andra turister där, men inte alls så många att det blir direkt trångt. Vi får till och med bron för oss själva en stund, perfekt för resebloggare som vill ta den där perfekta hängbro-bilden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det finns gott om vandringsleder och vi går en runda i den magiska sagoskogen dit solstrålarna inte når. Kanadensarna är bra på att hålla ordning i sina parker och det är ett rent nöje att få gå runt där bland de gamla träden. 
 

12 kommentarer

  1. Kul att träffa bekanta på resa! VI har senaste par åren gjort ett par misslyckade försök att besöka Tysklands längsta hängbroar. Den ena var stängt pga olycka och den andra hade inga lediga parkeringar för husbilar… Denna hängbro såg jättemysigt och kul att ni fick vara själva ett tag!

  2. Kul läsning! Jag minns att när jag var i Vancouver 2012 så pratades det mycket om någon hängbro som vi aldrig lyckades ta oss till (var där vintertid). Så jag måste nog tillbaka för att uppleva detta 😉
    Tack för inspiration och härliga bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *