Promenera i Budapest

Promenera i Budapest

 
 
När jag anländer till Budapest och har checkat in på det trestjärniga hotellet Star Inn,har jag några timmar för egna aktiviteter i den här pressresan till Ungern som arrangeras av Hungarian Tourism.
 

 

Star Inn är ett prisvärt hotell som ligger centralt i Budapest. Tillsammans med Travellinks representant Cecilia Löwenadler, som också bor på hotellet, går vi ut i den för mig helt nya staden. Cecilia har bott ett halvår i Budapest så jag har en mycket bra guide med på promenaden som visar olika sevärdheter för mig.

 

 

 

Följ med på promenad i Budapest

Jag gillar verkligen gamla europeiska storstäder som har så mycket historia. Budapest är inget undantag och jag har fullt upp med att hinna se alla gamla byggnader och detaljer innan vi når eftermiddagens mål: floden Donau.

 

 

Floden Donau har jag nog inte sett sedan 1990-talets resor till Österrike, så det är ett bra tag sedan. Visste du att Donau rinner genom 10 länder och är 286 mil lång?

 

 

Vi befinner oss i Pest och på andra sidan floden Donau ligger Buda. Pest är stadens komersiella och kulturella centrum med parisiska kaféer, restauranger, nattklubbar, teatrar och museer. Budasidan, som sägs utgör stadens finare delar, har mer historisk karaktär med bland annat kungliga slottet där idag Nationalgalleriet finns.

 

 
 

John Bull Bar

Men den här promenaden har inte enbart som mål en lektion i stadens sevärdheter, utan vi tänker hitta en bar där vi kan sitta och prata en stund. Cecilia hade en favoritbar under sin tid i Budapest och till hennes glädje finns den kvar 17 år senare. Såklart gör vi ett besök där och vi har ett mycket givande möte fullt av kreativa idéer för framtiden!

 

 

John Bull Bar är en traditionell engelsk pub från 1989 som visar sportevent på tv-skärmarna. Lite otippat att det skulle bli just en engeslk pub på mitt första barbesök i Ungern, men den här baren serverar även utmärkt ungerskt gulaschsoppa! 

 

 

 

Denna resa genomförs i samarbete med Hungarian Tourism. Innehållet och åsikterna är helt och hållet mina egna. 

 

 

10 kommentarer

    1. Kul att du gillade att följa med på promenaden Anna 🙂 Cecilia var en utmärkt guide för min första utflykt i Budapest! Jag fick lite koll på den nya staden. Jag har också fått mersmak för Budapest, tänk om vi kunde göra en gemensam weekend dit med våra män!?

  1. Vad trevligt att tillsammans med er igen promenera i Budapest för det var en del år sedan jag var här och säkert har mycket hänt. Och givetvis ligger historiens vingar kvar över stan och det som hänt här.
    Härliga bilder och en givande promenad!
    Tusen tack!
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *