Stenbron i Gällivare

Stenbron i Gällivare

 
På vägen E 10 mot Gällivare, precis där man svänger av mot Kiruna, finns en fin rastplats: Stenbron. Där finns precis som namnet säger en stenbo som går över Vassaraälven. Det är en riktig idyll, men Stenbron förknippas numera med en riktigt mörk och tragisk händelse.
 
 
För snart 10 år sedan rastade Carolin Stenvall vid Stenbron på väg till en anställningsintervju på Ishotellet i Jukkasjärvi. Där var samtidigt trebarnspappan Toni Alldén som var ledig från sitt jobb på LKAB för älgjakt. Toni Allden hade grava alkoholproblem och hade avbrutit jakten för dagen redan efter någon timme. På parkeringen vid Stenbron träffades av en slump Carolin Stenvall och Toni Alldén och där går någonting fruktansvärt snett. 
 
 
Troligen är det något Carolin Stenvall säger som gör den tidigare ostraffade Toni Alldén så förbannad att han tar livet av henne och 18 dygn senare är det en rad händelser som leder fram till genombrott och ett gripande av Toni Alldén som sedan döms till livstids fängelse för dådet. 
 
Det är en fruktansvärd händelse som jag följde i media och som jag blir påmind om varje gång vi passerar Stenbron. Så tragiskt! 
 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *