Islossning i Tornedalen (igen)

Islossning i Tornedalen (igen)

Konstaterar att det är nio månader sedan jag senast publicerade ett inlägg här på bloggen! Dessutom är det exakt två år sedan vi fick uppleva en riktig mäktig islossningen här i Tornedalen. Förra året var vi tyvärr inte på plats när det skedde men då var det den mest dramatiska islossningen på över 50 år och vattnet från älven var inte långt ifrån vår stuga som ändå står på en höjd.

Hur som helst! Jag tänker att jag ska skaka liv i bloggen igen (den fyllde förresten 13 år i mars) och jag börjar med några bilder från årets islossning utanför stugan i Jarhois samt lite från hundpromenaden. Sedan väntar inlägg från vårt stugbygge (nåja, stuga och stuga … Låt oss kalla det ett fritidshus) i Angsjön) och inte minst några resebloggsinägg från resan till Rom jag och syrran gjorde med våra döttrar i november.

Men jag gör som jag brukar och bjuder på en bildbomb!

Finland på andra sidan Torne älv.
Det bygger häftiga formationer av isen i älven.
Tänk att vi ser det här från stugfönstret, häftigt ändå!
Småhundarna på promenad med husse.
Jag tröttnar aldrig på de gamla timmerhusen.
Fint!
Grannens härbre.
Härbre i falurött.
Livet på landet.
”Lillebror” har samma färg som löven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *