Stugan i Jarhois

Stugan i Jarhois

När jag startade bloggen för drygt 12 år sedan ville jag ha någonstans där jag kunde visa våra bilder till nära och kära. Efter att ha vunnit priser och varit en hyfsat framgångsrik och aktiv resebloggare känner jag att jag vill vara tillbaka där jag startade. En plattform för mina bilder. Dit den som hittar dit kan skrolla igenom lite bilder som förströelse om man vill. Där familjen och även jag kan gå tillbaka för att se vad vi gjort. Utan krav, utan några tankar på perfektion. Bara enkelt helt enkelt.

Reser gör vi som bekant mest till våra stugor just nu och bilderna tas allt oftare bara från mobilen. Men som ni vet händer det då och då att jag får det berömda ilet och snor ihop ett (alldeles för långt) blogginlägg. Som nu. Jag har ju massor av bilder från förra årets stughäng i Jarhois från maj till november. Så vad göra? Japp, vi kör en gigantisk bildbomb och drömmer oss tillbaka till sommaren 2022 (ja, lite vår och höst också när vi lika håller på …). Snart ska jag börja tänka på några inlägg från sommaren 2023 då massor har hänt i våra stugor. Häng med!

I maj är det fortfarande ganska kargt och kalt uppe i Tornedalen. Men fint ändå.
Här ser ni ett av mina absoluta drömhus. Bara ett stenkast från stugan.
När jag blir stor vill jag bo på landet och ha flera timmerlador på gården.
När kvällssolen lyser upp i maj anar man en grönska och hopp om en grönare tid.
Vi har ju pratat om läget i stugan uppe i Jarhois förr. Ja ni ser, närmare vatten är svårt att komma …
Elton älskar stuglivet!
I mitten av juni är vi tillbaka till stugan och nu lyser det grönt från träden i vår kökstavla, jag menar vårt köksfönster.
Sommarängarna börjar fyllas med blommor och vi har ljust hela nätterna. En underbar tid.
Jag plockar flera stora buketter med smörblommor och hänger på tork inne i stugan.
Det här är min favorithörna i stugan.
Smörbollar har vi gott om. Tror de även brukar kallas något annat?
De gör sig också i en sommarbukett.
Vi firar midsommar i Jarhois och lyckas ta den perfekta familjebilden.
Livet på landet alltså!
Elton träffar stugkompisen Elliot.
Gungstolarna från Granit står framme hela sommaren.
Den här altanen är perfekt för morgonkaffet.
Jag cyklar en tur mest varje dag och ofta passerar jag mutterkojan vid Torne älv.
Här var vi med och firade Forsens dag en gång. Några av bilderna från det inlägget finns idag med i en bok om Jarhois.

Vi odlar egen potatis

Grannarna låter oss för andra året i rad odla på deras mark. Det blir lite potatis och några grönsaker. Det är verkligen en rikedom med egenodlat och potatisen räckte till efter jul.

Jag har märkt att jag tar allt färre bilder med systemkameran, men fortfarande händer det att den kommer fram när himlen brinner. Som här över grannarnas gård och över Torne älv.

Närmaste butik från stugan är i Pello där vi även tankar bilen ibland. Den gamla servicebyggnaden finns kvar och en dag står en passande bil parkerad vid den (och en mindre passande husbil bakom den, men ja ja).

Altanbygge

Stefans sommarprojekt i stugan är att bygga en ny altan. Äntligen har vi en perfekt plats att hänga på. Vi är så nöjda!

Loppisrundor

Otaliga är det loppisar jag besöker under en sommar och ett och annat fynd brukar få följa med hem. Här en del av de loppisar och fynd från sommaren 2022.

Steppes Bodega

Vi rensar ur förrådet en dag och har en exklusiv premiärkväll på Steppes Bodega. Något som även återkommit den här sommaren, men då betydligt mer utvecklat och med fler gäster.

Hösten är här

Elton samlar ihop sina vänner och vi avslutar stugsäsongen i Jarhois i november.

5 kommentarer

    1. Men herregud så sen jag är att svara på kommentaren, gaaah! Sorry! Får skylla på att första jobbveckan har avverkats och den privata datorn har legat i ett hörn (har problem att svara på kommentarer via mobilappen, vet inte varför). Hur som helst: Tack! Vi trivs himmelens bra i stugan vid älven. Må så gott och trevlig helg. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *