Tornedalen

Forsens dag i Jarhois

 
På Forsens dag, den tredje söndagen efter midsommar, anordnar några eldsjälar en trevlig samvaro i byn Jarhois, Tornedalen. Vid grillkojan serveras fika och nyrökt fisk för en billig peng som du kan njuta av tillsammans med livemusik, medan Norrbottens längsta älv, Torne älv, brusar i bakgrunden.
 
 
 
 
 
Förra året hamnade jag och Stefan bland eldsjälarna och var helt plötsligt i allra högsta grad delaktiga i hela arrangemanget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är vackert, det är trevligt och solen lyser långt fram till småtimmarna innan den gör ett kort uppehåll i sitt skinandet och den går upp igen. 
Sommaren i Norrbotten är magisk!
 
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

6 kommentarer

  • Sara Sjögren

    Hittade din blogg via Katarina Norlins fb. Vilken fantastisk blogg! Och helt otroliga bilder! Återkommer nog hit för tips och bara för nöjet 🙂

  • Gunvor Wirtala

    Tack. Skulle vilja använda alla som finns på den här sidan, förutom dubletten på mannen i hatt (du får välja vilken vi får ta) samma med fiskarna, att vi kanske bara tar två av fyra med sik på halster.
    Bilderna med solnedgång etc. vore också fint att ha med. Dessa bilder förgyller hela boken. Du är enormt duktig på fotografering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *