Sommarminnen från Angsjön

Sommarminnen från Angsjön

Nu händer det! Nu kör jag ett riktig bildmaraton från förra sommarens stughäng i Angsjön. Man kan ju tro att bloggen är stendöd, men så är det inte! Visst är det så att mobilen allt oftare kommer fram så där lite slarvigt för att föreviga något än vad systemkameran gör och visst är det länge sedan sist, men nu, nu händer det! Och många bilder blir det! Häng med!

Elton är alltid redo för lite människoföda. Det är här vi äter frukost. Alla.
Ungdomarna fixar och grejar för att vi ska få det enklare och bekvämare i stugan och det tackar vi för. På sidan om byggs det en gigantisk bänk som kommer till stor användning under sommaren.
Lyx med ved från egna träd!
Förra året blev vi med ny badbrygga och den har klarat första vintern väl.

Vi börjar med juni och några dagar extra ledighet i samband med nationaldagen. Vi firar Stefans födelsedag, ungdomarna hänger med oss och det gör även syster Marie och Per. I vanlig ordning blir det mest arbetsläger; paviljong och dynlåda monteras, ved fixas, Julia och Stefan bygger en gigantisk bänk för strandhäng men vi hinner också med en skogspromenad på jakt efter skogens rosa guld (vi såg dock mest färska spår av björn och ett och annat renhorn).

Fina glaskyrkan Hägring som jag har förevigat på bild i 25 år.

Mot mitten av juli samlas vi igen, den här gången under några härliga sommarveckor. Vi laddar upp med mer fixande och trevliga besök även om den tidigare högsommarvärmen håller sig borta.

En sen julikväll rullar vi mot stugan och i vanlig ordning förevigar jag glaskyrkan Hägring (som Kent Karlsson skapade 1999) vilken står på en myr på gränsen mellan Vännäs och Bjurholm. Den här gången fick vi en extra cool upplevelse då en stor lappuggla flyger förbi kyrkan innan den sätter sig i ett träd och kikar på oss.

Vi börjar ladda för semesterhäng på stranden.
Lagom stora moln, eller hur!
Våra bekvämlighetsbyggen vid stranden.

William hjälper oss att röja på gården.

Under sommaren investerar i en ny bastu som snabbt blir min absoluta favoritplats på jorden. Vi firar födelsedagar (min och Williams) och vi målar och fixar. Däremellan har vi besök och släkt och vänner och såklart hinner vi med loppisar, sol och bad, SUP-brädorna, fiske, strövande i vår egen skog och äntligen kommer vi till skott och har en egen loppis i partytältet (som förövrigt även huserar årsmöte, middagar och loungehäng).

En ny tradition? Ja, kanske. Vi har då nog så många saker att loppa bort på egen loppis i alla fall.

Några mil från stugan i Angsjön ligger vår skog som jag och min syster har fått ärva. Vi lär oss hela tiden och tar ibland hjälp av vår skogsinspektor för att vara säkra på att vi förvaltar den på bästa sätt. I skogen har vi några små stugor som också behöver tas om hand om och sommar bättrade vi på med färg på en av dem.

Vi hinner också med utflykter till Olofsfors samt Bysvängen i Vännäs där vi köper grönsaker direkt från odlarnas trädgårdar.Vi hittar också en riktig pärla som kommer att få stor betydelse för oss framöver.

Mot slutet av semestern blir vädret bättre och vi varvar arbetsläger med bryggmys. Det är alltid vemodigt när en sommar lider mot sitt slut, men oj vad vi har fått mycket gjort. Vår plan framåt börjar ta form nu och vi har massor att se fram emot framöver också.

Elton är ALLTID i centrum! Om inte annat sätter han sig där själv ifall det mot förmodan inte skulle ske med automatik.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *