Fort Macleod, Alberta Kanada

Fort Macleod, Alberta Kanada

 
Vi har precis lämnat British Columbia bakom oss och kommer in i ett blåsigt Alberta på vår väg till Lethbridge och Raymond. Det är extra mycket vind i det platta området strax innan den lilla orten Fort Macleod med sina dryga 3000 invånare. 
 
 
Älskar berg!
 
Till vänster finns South Fork!
 
Trakten runt Fort Macleod är är väldigt glest befolkad, det bor knappt två invånare per kvadratkilometer och Fort Macleod är det största samhället i trakten. 
 
 
 
 
När vi närmar oss de blåsiga slätterna ser vi att molnen har bildat ett tjugotal cirklar som ser ut som början av tornadovirvlar. Det är otroligt mäktigt och vi önskar nästan att vi ska få se en livs levande tornado. Men bara nästan … Och på håll i så fall!
 
 
 
Väl framme i Fort Macleod, som vi passerat flera gånger tidigare, bestämmer vi oss för att stanna den här gången och promenera genom den lilla westernstaden. Precis som i Fernie är det som att gå genom en stad som är uppbyggd av kulisser för en filminspelning i äkta vilda westernstil. Vi håller oss mest på och kring Main Street och det är där det mesta verka hända.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi strosar runt i staden, kikar in i en trivsam antikbutik och kollar in The Fort Museum. När Stefan hämtar bilen strosar jag vidare efter den historiska huvudgatan Main Street för att fota husen och då kommer en av affärsinnehavarna ut för att få en pratstund med mig. När han hör att jag är från Sverige skyndar han in och hämtar en handfull souvenierer till mig. Kanadensare är verkligen gästvänliga!
 
Här inne gömmer sig en trevlig antikbutik med massor av intressanta ting. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer Stefan med vår hyrbil och hämtar upp mig. 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *