Det har säkert inte undgått många att vi reser tillbaka till Fernie i Kanada i februari. Efter våra sommarveckor hos vår kanadensiska familj vet vi att vi inte bara vill vandra i de klippiga bergen, vi vill även åka skidor där.
En aktivitet som jag uppskattade riktigt mycket när vi besökte familjen i Kanada var att vi hela tiden hjälptes åt med matlagningen. Även om det kom och gick släktingar under dessa veckor var vi alltid många vid varje måltid.
Pappa Gary hade sin specialitet med sina otroligt goda frukostar med ägg av alla de slag, pannkakor och andra godsaker. Hans frukostar stod vi oss på många timmar och det var oftast han som fixade dem. Annars turades vi om med middagsfixet och åt oss igenom godsaker som Beer can chicken, biff Rydberg, hembakta (Stefan) baguetter, s’mores, popcorn på grillen och mycket annat.
I Fernie hängde vi på altanen varje dag där vi både startade och avslutade våra innehållsrika dagar. Vi får höra att vid ett tidigare tillfälle hade en nyfiken grizzlybjörn besökt altanen och det blev snabb reträtt in till huset! Soptunnan fick sig en gnagning och grinden är numera oftast stängd, för björnar finns det gott om här!
Att laga mat annan mat är alltid trevligt. Jag minns sjlv dessa kycklingar som du visade upp från min tid i södern i USA..
Visst är det kul, Katta! Jag gissar att du har många spännande maträtter som du kan tillaga efter dina utlandsår 🙂
Poppa popcorn på grillen vill jag lära mig. / Karin A
Gott ha goda vänner och ett fritidshus att bo i. En semester i mer "äkta" miljö. Ser helt fantastiskt ut.
Kanada ligger på listan över framtida drömresemål!
Ja, det är en fantastisk möjlighet när man kan ordna med boende på det här sättet. Fernie är makalöst vackert!
Hoppas du kan besöka Kanada snart, det är ett mycket trivsamt land.