Via della Pace, New York

Via della Pace, New York

 
Det finns väldigt många italienska restauranger i New York och alla som ätit italienskt i staden har förmodligen sin favorit.
 
En av de bästa italienska restauranger jag ätit på i New York är Ristorane Il Melograno i Hell’s Kitchen. Jag väljer gärna en italiensk restaurang även om syftet med besöket bara är att hämta ny energi och inte för att äta. De italienska ställena är ofta så otroligt mysiga och trivsamma!
 
 
Det har blivit eftermiddag i New York och jag och min goda vän och bloggkollega Anna Ström Åhlén, som driver bloggarna New York my Bite och Travel on a Cloud, har fyllt hela oktoberförmiddagen med nya upplevelser och intryck från vår gemensamma favoritstad.
 
Vi har hunnit promenerat på Williamsburg Bridge (ni vet den rosa bron som har betydligt mindre trängsel än Brooklyn Bridge), vi har strosat runt i Lower East Side och nu är det hög tid för just energipåfyllnad!
 
 
Jag och Anna konstaterar åter igen att vi faller för precis samma typ av restauranger och kaféer när det är dags för ett stopp (som när vi båda tvärnitade direkt vi såg italienska Pepe Giallo).
 
Vi kan inte motstå den charmerade, inbjudande och kanske lite slitna stilen på restauranger som dessa. En karakteristisk tegelvägg á la New York, lite stukatur i taket, ett fönsterbord och vi är hemma!
 
 
Just charmerande är precis vad Via della Pace är! Vi nöjer oss med en svalkande dryck den här dagen, men jag känner att ett återbesök för brunch, lunch eller middag vore mycket intressant. Eller varför inte besöka dem när de har temakvällar såsom Boggie Night, Blues Night eller Ladies Night?
 
 
Att ta en timmes paus från New Yorks pulserande liv då och då ger inte bara ny energi – du får även möjlighet att koppla upp dig på fri wifi som de allra flesta restauranger och kaféer i New York numera erbjuder.
 
 
Via della Pace finns på 48 East 7th Street i hörnet av 2nd Avenue i Lower East Side. 
 
Har du en italiensk favoritrestaurang i New York?
 
 
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *