Hockey Hall of Fame – Toronto

Hockey Hall of Fame – Toronto

Så här i slutet av året är det alltid vädigt aktuellt med ishockey på något sätt. Småkronorna kämpar för seger, framförallt över Kanada, och hemmalaget Luleå Hockey matar på och för stunden är det klättring uppåt i Shl-tabellen. Precis i detta nu är det just småkronorna som har match mot Kanada och nyårsaftonens kväll går lite i hockeyns tecken.

 

 

I vår familj har vi två stycken som är mer intresserad av ishockey än oss andra. Men såklart ska allas intressen och önskningar tillgodoses när man är ute och reser med hela familjen, så även den här gången.

 

 

En solig och varm junidag I Toronto besöker vi därför Hockey Hall of Fame. Hockey Hall of Fame är ett museum som är uppbyggd kring berömda personer som varit betydelsefulla för ishockeyns utveckling, framför allt nordamerikansk ishockey.

 

 

Hockey Hall of Fame museum finns sedan 1993 i hörnet av Yonge Street och Front Street i centrala Toronto. Ett museum som inte är allt för dyrt för att vara museum, vi betalar 18 CAD per person.

 

 
 
I Nhl:s Hockey Hall of Fame finns idag några fåtal svenskar som är invalda i den åtråvärda listan, bland annat Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström.
 
 
 
 
Alla dessa ishockeyspelare har haft fantastiska ishockeykarriärer och förtjänar att finnas på samma Hall of Fame-lista som andra stora namn såsom Wayne Gretzky, Mario Lemieux och de andra.
 
 
 
 
Vi får se hur det såg ut i Montreal Canadians omklädningsrum, man kan testa sina målvaktskunskaper och det är filmvisning varje halvtimme. Vi tittar på inglasade montrar med några av de största och självklart förevigar några av dem på bild. Den största av de största stannar vi lite längre vid: Kirunasonen Börje Salming!
 
 

 

Det viktigaste rummet är ändå den vackra Esso Great Hall med högt i tak där Stanley Cup-bucklorna finns. De riktigt gamla bucklorna är inlåsta så dem ser vi endast genom glaset medan det är fritt fram att bli fotograferad tillsammans med den aktuella bucklan. Eller troligen är det är en kopia då den äkta Stanley Cup-bucklan ofta är på resande fot …

 

 
 
Ser ni vilken trevlig läsning: Sverige i topp!
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *