Duoro Valley,  Portugal

Roadtrip i Douro Valley

Vi återvänder till Portugal här på bloggen och vi har precis hyrt en bil på Portos flygplats för att göra en snabb avstickare in i Portugals populära vindistrikt innan vi åker söderut igen.

Dagens mål är Tabuaço, fast egentligen är målet att få bila genom Duoro Valley, eller Duorodalen som vi kallar den på svenska, för att få se det vackra området vi bara har läst om och sett på bilder.

Det är verkligen vackert längst de gröna, böljande vinodlingarna (framförallt portvinodlingar) som avlöser varandra under vår resa på de smala och krokiga vägarna med blandad kvalitet. Vi passerar flera små pittoreska byar och har nästan hela tiden den 897 kilometer långa floden Duero, som mynnar från Spanien, vid vår sida.

De knappa 15 milen från Porto till dagens slutdestination Tabuaço tar flera timmar, men vad gör det i det här landskapet?

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

  • Lena+i+Wales+och+Spanien

    Där har jag inte varit. Överhuvudtaget har jag inte sett tillräckligt av Portugal.
    Påminner lite om Moseldalen, som jag besökt såååå många gånger. Vackert där också.
    Ha det skönt på semestern och njut av era vackra hus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *