Hur många gula taxibilar finns det i New York?

Hur många gula taxibilar finns det i New York?

 
Hur många gula taxibilar finns det i New York? Hur många som helst tycker jag ibland och i princip inga alls tycker jag andra gånger! Framförallt inte så många lediga när jag väl behöver en exempelvis när det regnar och när taxichaufförerna har skiftbyte på eftermiddagen.
 
 
 
 
Jag frågade Google hur många gula taxibilar det finns i New York och fick svaret att det enligt lag finns 13 587 stycken. Varje taxibil måste ha bevis att de har licens på bilen och dessa licenser auktioneras ut från staden. De kan även säljas på den öppna marknaden av licensierade mäklare. 
 
 
 
De gula taxibilarna är en av många typiska saker för New York och för att få till en klassisk och typisk New York-bild behöver du bara välja ut en lämplig bakgrund och stå stilla vid vägen tills det dyker upp en gul taxibil. Sedan är det bara att låta kameran jobba!
 
 
 
 
 
Hur får du då tag i en taxi i New York? Enklast är att undvika rusningstid (såklart), stå redo i färdriktning på en plats där du anser att en bil kan stanna, ha koll på var andra hågade taxijägare står (du identifierar dem lätt genom att de går ut en bit på vägen och håller upp handen) så ni inte behöver konkurrera om samma bil samt rikta in dig på bilar som inte har en släckt skylt eller där det står ”off duty”. Sedan är det bara att hålla upp armen och vänta.
 
 
 
 
 
Väl i taxin ger du inte den exakta adressen direkt utan du säger korsningen till gatan och tvärgatan (tänk Avenue och Street) och ger exakta adressen när ni närmar er målet. 
 
 
 
 
Jag roar mig gärna med att fotografera de gula taxibilarna under mina resor till New York och förutom dessa kan jag inte heller låta bli att fota de klassiska amerikanska gula skolbussarna när jag ser dem.
 
 
Vill du se och läsa mer om de gula taxibilarna i New York kan jag tipsa om ett blogginlägg min goda vän Anna har skrivit på sin blogg New York – my Bite of the Big Apple. Jag och Anna har ett par gemensamma och oförglömliga resor tillsammans till världens bästa stad. Vi har SÅ många härliga upplevelser därifrån 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *