Strandpromenad i Vancouver

Strandpromenad i Vancouver

 
Vår sista dag i Vancouver tar vi en morgonpromenad från hotellet ner till stränderna Sunset Beach och English Bay Beach mot Stanley Park. Det är en mulen men skön morgon och jag kan tänka mig hur ljuvligt det är här en varm sommardag. 
 
 
 
 
Vi passerar färggranna trädgårdar och stora grönskande pyntade träd på väg ned till stranden och de flesta vi möter är ute på en morgonjogg eller rastar hunden. Stefan blir inspirerar av motionärerna och faller in i en lunkande jogg bland, passande nog, kanadagässen!
 
 
 
 
 
 
 
På håll ser vi den drygt 800 meter långa bron Burrard Street Bridge som byggdes i början av 1930-talet. Sandstranden ser inbjudande ut, eller tja åtminstone om man tänker sig att det är en aning varmare väder …
 
 
 
 
 
På udden mellan Sunset Beach och English Bay Beach står en stor inuksuk. En inukshuk används som landmärke av inuiterna och övriga arktiska folk i Nordamerika och Grönland. Den är tillverkat av sten som påminner om en människa. Inukshuk betyder just ”ser ut som en människa” på inuiternas språk och är en viktig symbol för dem.
 
Vi har sett inukshuker på flera platser i Kanada i alla möjliga storlekar. Här på stranden ser vi även flera små och jag har faktiskt försökt mig på att tillverka en egen i stugan (det gick sådär). 
 
 
 
 
 
 
Innan vi går tillbaka till hotellet för att packa det sista och åka ut till flygplatsen äter vi en rejäl frukost och får ett fönsterbord mot Starbucks. Inte den roligaste utsikten väl kanske du tänker, men vi roade oss en lång stud att studera de lydiga hundarna som satt okopplade och väntade på sina hussar och mattar när de åt frukost. Ett tag var de fyra stycken som hälsade på varenda person som passerade …
 
 
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *