Vila Nova de Gaia, Porto

Vila Nova de Gaia, Porto

 
Vi promenerar över Dourofloden på den 85 meter höga bron Ponte Luís I, även kallad The Dom Luís I Bridge, från gamla Porto till Vila Nova de Gaia där portvinshusen finns. Det är försommar i Portugal och vi har precis börjat utforska landets näst största stad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
De kända portvinshusen står på rad framför den ståtliga utsikten över Dourofloden med de färgglada husen på andra sidan där vi också ska bo några nätter. Vi börjar vara hungriga efter förmiddagens tågresa från Lissabon och ni som känner oss sedan tidigare vet att vi gärna söker oss uppåt när vi är ute och reser! Uppåt som i en takbar alltså …
 
 
 
 
Vi passerar ett av de (för mig) mest kända portvinstillverkarna Sandemans ställen och riktar in oss på takbaren Porto Cruz för lite energipåfyllnad. Som sagt, det är försommar i Portugal och det är varmt! En skuggig plats med utsikt är precis vad vi behöver.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite halvokej käk och något svalkande att dricka och vi är helt nöjda. Linbanan är säkert också helt okej att uppleva men den här dagen är vi inte särskit intresserade att kliva in i en solvarm kupé utan nöjer oss att njuta av den utsikt vi får från Porto Cruz takrerass. Och den utsikten liksom ..!
 
 
 
Väl nere på marknivå igen söker vi oss till de skuggiga gränderna för att bara strosa runt en stund innan vi tar oss tillbaka till andra sidan. Mysigt är bara förnamnet som ni ser!
 
 
 
 
 
 
 
Det finns massor av möjligheter att åka båt efter floden om man vill. Både med en gondolliknande båt eller en kryssningsbåt om du så önskar. Vi väljer ingetdera men vi ska ju resa vidare till efter floden till Duoro Valley sedan så vi lär få se en hel del fint ändå. 
 
 
 
 
 
Kaklet!
 
 

4 kommentarer

  1. Men se där, nu ser jag ju att det fanns takbarer. 🙂 Känner så väl igen mig där i Vila Nova de Gaia, då vi bodde i den delen av Porto i somras, men lyfte väl inte blicken tillräckligt högt. 😉 Detta ska läggas på minnet till nästa gång.
    Däremot gjorde vi en båttur och i den ingick provsmakning av portvin.
    Porto på våren eller tidig höst får det nog bli nästa gång. Det var tokmycket folk i augusti.
    Härliga bilder som vanligt!
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *