Promenera i Vancouver

Promenera i Vancouver

 
Precis som många andra storstäder (inte minst New York) upplever du Vancouver bäst genom att promenera. Snöra på dig sköna skor och ut och upplev!
 
 
 
 
 
 
Jag har tidigare bloggat om Vancouvers fina Stanley Park, Chinatown, en japansk trädgård och Vancouvers mörka sida. Jag har även skrivit om Coal Harbour samt dagsutflyktsmålen Grouse Mountain och hängbron i Lynn Canyon Park. Finfina tips när du befinner dig i Kanadas tredje största stad och där drygt häften av invånarna har ett annat modersmål än engelska.
 
 
 
 
 
 
 
Vi bor inte så långt från hamnen och parken och tar oss enkelt ut i staden. Grönska, betong, coola byggnader och vänliga brandmän (ja, jag undrar om inte ALLA kanadensare är vänliga …) ramas in av de mäktiga bergen i en stad jag nog skulle vilja utforska mer en annan gång.
 
 
 
 
 
 
Per och BC Place Stadium.
 
 
 
 
Gastown är ett av dagens mål, mest känd för sin visslande ångdrivna klocka som spelar en trudelutt för oss. Det är ett trevligt och trendigt område med flera gallerior, butiker och fina restauranger. Vi stannar till för en god lunch vid Waterfront där tågen och färjorna har en knutpunkt innan vi strosar vidare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stefan har sin födelsedag när vi befinner oss i Vancouver. Vi firar det flera gånger under dessa dagar …
 
 
 
Jag har svårt att låta bli att fota allt som har namnet Viola med i ordet. Ett av de finaste namnen jag vet och ett namn som min världens bästa mamma har!
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *