Coal Harbour, Vancouver

Coal Harbour, Vancouver

 
En kort promenad från vårt hotell i Vancouver ligger Coal Harbour, en trevlig strandpromenad som tar dig antingen till Stanley Park eller till områdena vid Gastown och Chinatown. Vi promenerar där flera gånger under vårt besök till Kanadas tredje största storstadsområde som Vancouver är. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under vårt besök i Vancouver firar vi Stefans födelsedag och äter gott på LIFT Bar Grill View inte bara en utan två gånger! Ja, ni hör ju! Bar. Grill. View. På en restaurang som ligger alldeles vid vattnet och som toppar med utsikt över bergen där vi upplevt hängbron över Lynn Canyon tillsammans med min resebloggskollega Dryden och grizzlybjörnarna Grinda och Coola i Grouse Mountain.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
År 1862 upptäckte man kol  i hamnen, därav namnet, och både herrgårdar och squamish bosättningar har funnits efter Coal Harbour. Idag är det mest skyskrapor, dyrbara yatcher och mysiga husbåtar som samsas med restauranger och butiker. De där husbåtarna får mig att tänka på mina resebloggsvänner Helena och Peter som driver bloggen Freedomtravel som faktiskt bor på en husbåt i Stockholm!
 

 
 
 
 
 
 
På området finns det även möjlighet att flyga med ett sjöflygplan, det finns nämligen en flygplats här för just sjöflygplan och det går både turbåtar och kryssningsfartyg från Coal Harbour. För oss får det bli ett äventyr vi vill uppleva nästa gång vi är i Vancouver.
 
 
 
 
 
 
 
Vi har lyckats se massor av ”vilda djur” under våra Kanadaresor, bland annat olika typer av björnar, örnar, hjortdjur och mycket annat. Här får vi träffa en något närgången utter som förgyller vår dag och gör våra strandpromenader efter Coal Harbour komplett!
 
 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *