DOP Resturante, Porto

DOP Resturante, Porto

 
I Porto bor vi ett stenkast (jaja, beroende på hur långt du kan kasta en sten) från Portofödde Michelinstjärne-kocken Rui Paulas restaurang DOP. Ett av Portugalresans mål är att äta riktigt god mat och vi kan inte tänka oss ett bättre ställe i Porto att livsnjuta lite på när vi läser omdömet ”The MICHELIN Plate: good cooking Fresh ingredients, capably prepared: simply a good meal.”
 
 
 
 
 
Att äta på en restaurang som har fem dollartecken i priskategoriseringen kräver förstås lite eftertanke, speciellt när man vill hålla ner resekassan lite. Men när vi ser att de serverar en trerätters lunch för 27 Euro finns det inte en uns av tveksamheter! Här ska ätas gott!
 
 
 
 
Vi läser att DOP står för ”Degustar e Ousar no Porto”, som betyder “Daring and Tasting in Porto”. Lovande! Vi får in den ena rätten godare en den andra och vi kan bara konstatera att vi är i mathimlen! Vilka smaker! Och inga problem att anpassa rätterna efter mina allergier heller. Jag säger bara: Kolla in tallrikarna alltså!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi är så nöjda med maten att vi beslutar oss för att boka bord igen för lunch dagen efter. Där och då vet vi inte vad som ska serveras eftersom de sätter sista delen av menyn precis innan de öppnar men vi är övertygade om att vi ska bli precis lika nöjda som efter den här lunchen.
 
 
Dag två är precis lika smakrik och den här dagen kommer jag till och med ihåg att fotografera av menyn och jag säger det igen: Kolla in tallrikarna alltså!
 
 
 
 
 
 
 
 
På en vägg har de samlat förstoringar på kändisar som besökt DOP Restaurante och som gammal U2-fantast (kolla in mina gamla inlägg från U2-konserterna i Dublin och Paris) blir jag lite glad när jag ser att Bono också har ätit här. Klart han har god smak när det gäller val av restaurang, fattas bara annat.
 
 
 
AdressLargo São Domingos 18, 4050-292 Porto, Portugal
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *