Tornedalen

Långhelg i Tornedalen

 
Att resa och uppleva behöver inte alltid innebära att man åker så långt hemifrån. Varför inte bara stanna i egna länet? Nu har ju vi den fantastiska förmånen att vi har två stugor hemma i Norrbotten som vi besöker mest varenda helg och den här helgen blev det en skön långhelg i Nygården, Jarhois, uppe i Tornedalen.
 
Förutom turer till Pajala där vi bland annat besökte Kengis bruk samt en tur till en av mina favoritgallerior i finska Pello har vi firat Elton som fyllde 2 år. Det där fina lilla pyret med sådan stor personlighet har blivit fjortis! 
 
 
 
 
 
Bubbel i kåsa? Tja, varför inte? Det är ju sällan fel med lite bubbel och varför inte sippa det från en fin handgjord träkåsa som vi har så många av i stugan? 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr lyste solen mest med sin frånvaro men lite höstbilder över renarna, tornedalshusen och älvarna lyckades jag få i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *