Näverön, Kalix skärgård

Näverön, Kalix skärgård

 
Från vår stuga i Pålänge är det enkelt att ta sig ut till Kalix skärgård och alla de 792 öar som finns där. Vi behöver bara åka ut från fjärden så är vi där! Sedan har vi väl inte tänkt oss att besöka alla hundratals öar med båten Bengta, som förövrigt äntligen kom ned i vattnet på förmiddagen idag. Vi nöjer oss att hitta en badstrand nära oss.
 
Vi tar årets premiärtur tillsammans med ett par favoriter (Roger och Katarina) som varit med på våra båtturer förr och vi behåller den grekiska andan vi byggde upp förra sommaren med både namn som Stefano och grekisk musik. Nu saknas bara att vi målar det orangea på Bengta blått och några ljusslingor här och där så är vi hemma!
 
Dagens badutflykt går till Näverön som vi tidigare bara passerat på vår väg till Stabbsanden. Näverön är en barrskogstäckt ö som steg upp ur havet för femtusen år sedan. Vi håller oss på stranden på öns västra sida och väljer att inte gå upp på det 40 meter höga berget som finns på ön. En fin och populär badplats som för dagen bjuder på lite växlande väder med muller i fjärran och några minuters droppande från himlen men mestadels en perfekt och varm badstrand.
 
Foto: Roger Styrberg
 
Foto: Roger Styrberg
 
Foto: Roger Styrberg
 
Eltons premiärtur till havs. Han verkar gilla det!
 
 
 
 
 
 
 
Liten vovve njuter i solen.
 
 
En liten bonus nedan med lördagens himmel från eftermiddagen och midnatt. Dramatiskt och vackert!
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *