2016 – En tillbakablick

2016 – En tillbakablick

 
Året 2016 är snart slut och jag gör en sammanfattning på bloggåret som varit. Ett år som bjudit på många minnesvärda resor, händelser och upplevelser. Här kommer min tillbakablick på året 2016. 
 
 
 
 
JANUARI
Jag gästbloggar hos bloggvännen Kattas Betraktelser om mina bästa shoppingtips i New York. Därefter får jag hembesök av Norrlands största helgtidning Duo, som efter ett tips vill göra ett reserelaterat reportage om mig och mina resor vilket resulterar i en fyrasidig artikel fylld med resesnack och bilder! 
 
Jag reser till Stockholm och tillsammans med mina bloggvänner Anna Ström Åhlén och Katarina Söderberg träffar jag flera resebloggkollegor och reseintressenter på Travel Massive. Hemma i Luleå har jag, Katta och Anna Munkhammar en egen bloggträff fylld med inspiration. Jag och Stefan gör en favorit-i-repris och turistar i vår egen stad med hotellövernattning och trevligheter. 
 
 
 
 
FEBRUARI
Vi har närkontakt med renarna i vår stuga i Pålänge och åker skoter på helgerna. Vi återvänder till Kanada för att under två veckor fira min systers födelsedag och hälsa på släktingarna som vi träffade för första gången sommaren 2015. Släktingar som på kort tid blivit nära familj med oss!
 
Vi bockar av en punkt på vår bucket list när vi äntligen får uppleva pudersnön i Kanadas slalombackar och Fernie känns som vårt andra hem. Att hela resan blir ett enda stort äventyr med upplevelser i British Columbia gör att vi redan i februari når årets stora höjspunkt! 
 
Temat Kanada för månaden förstärks med min gästblogg i två delar om Toronto hos Hallins Reseblogg Resia.
 
 
 
 
MARS
People in the Street fyller fem år och blogginlägg 1 062 och bild nummer 10 554 publiceras! Alla helger spenderas i Pålänge och vi får se både reninsamling och renräkning. Vi åker skoter till Degerberget samt två mil ut på Bottenviken och beundrar mäktiga isberg som bildas av packis. Jag fortsätter att öva mig fotografera norrsken och vi går på teater.
 
 
 
 
 
APRIL
Vårvintern är här och vi gör en lite längre skotertur ut i Kalix skärgård. Pimplar både abborre och harr samt får uppleva magiska soluppgångar och norrsken. Norrbotten är verkligen fantastiskt! 
 
Jag och bloggvännerna Katta och Anna gör en gemensam insats och skriver om skoterns betydelse här uppe i norr. Samtidigt saknar jag mitt stora livsintresse: Hästlivet!
 
 
 
 
MAJ
Dottern Julia blir myndig och vi reser till Stockholm för en mysig mor- och dotterhelg. Även Norge fyller år och vi längtar tillbaka till Lofoten. Vi utökar vår lilla båtflotta med en lite större båt som ska kunna ta oss längre ut i skärgården. En fin gammal båt som jag åkte i redan som barn och hennes nya namn blir Bengta. Döpt efter hennes tidigare ägare som även var en god vän till familjen.
 
 
 
 
JUNI
Jag åker på pressresa till Ungern tillsammans med flera andra resebloggare. Besöker ruinbarerna i Budapest, badar Hévíz termalsjö och får årets andra stora adrenalinkick när jag en tidig morgon flyger luftballong över den ungerska landsbygden.
 
Vi firar en fantastisk midsommarhelg i Pålänge tillsammans med släkt och vänner. Små grodorna, midnattssol, danskurs i latinodans, vindsurfing, sol, bad, bastu, båtturer, mygg och surströmming.
 
 
 
 
 
JULI
Sommarsemestern är här och med den gemenskap i stugan, ljusa sommarnätter med båtturer och besök till föräldrarnas sommarställen i Angsjön och Tornedalen. Vi får prova på att segla i den norrbottniska skärgården tillsammans med fina vännerna Anita och Henrik.
 
 
 
 
 
AUGUSTI
Vi åker till Parga på det grekiska fastlandet och firar vår ettåriga bröllopsdag samtidigt som vi sörjer en av våra närmaste vänner som förlorade kampen mot sjukdomen. Parga bjuder på en gemytlig skönhet som är precis vad vi behöver för stunden och vi njuter av veckan tillsammans med min syster Marie och hennes man Per. 
 
Jag intervjuar Allexius Sundberg Nikumaa som seglar jorden runt på Swedish Neptune och det blir ett av mina mest lästa blogginlägg någonsin. Vi möter sensommaren i stugan samt hemma i världsarvet Gammelstad kyrkstad. Jag går på fotosafari med sonen William för att se resterna av de nedbrända Tyskmagasinen i Karlsvik.
 
 
 
 
SEPTEMBER
Det är höst i Norrbotten och vi planerar saker att se fram emot. Teatersäsonen är igång igen och vi flyttar in i nya lokaler på jobbet. Dessutom syns norrskenet igen.
 
 
 
 
OKTOBER
Jag gästbloggar om vårt vackra Norrbotten hos Kiliaro som erbjuder molnbaserad tjänst där du enkelt kan lagra dina bilder. Norrbotten bjuder för övrigt på frostiga dagar
 
 
 
 
NOVEMBER
Vi besöker Linköping och får uppleva både dimmiga morgnar och vackra frostiga dagar i Östergötland. Sonen William lägger ut sina bilder till försäljning som posters och jag imponeras över det han lärt sig på så kort tid. Vi stödjer Kattas skola i Filippinerna vilket jag hoppas fler gör efter att ha läst det här. 
 
 
 
 
 
 
 
DECEMBER
Vi åker till Stockholm och besöker Nordic Travelblog Event och jag får en överraskande vinst i Instagram Competition 2016. Vinner med det en spännade resa till regionen Murcia i Spanien som blir ett av nästa års resmål.
 
Dagarna är korta i Norrbotten men soluppgångarna bjuder på varierande skådespel. Vi reser till Lettland och fyller på vår julinspirstion i Riga. En trevlig stad som jag har mycket mer att berätta om! I januari kommer bland annat ett gästinlägg om Baltikums bästa restaurang som har en helväll i.
 
Julen tillbringar vi i världsarvet Gammelstad kyrkstad där vi har en en glimmande juldagsmorgon och nu har vi landat i Pålänge för en lugn nyårshelg och ett fint avslut på ett innehållsrikt 2016.
 
Tack för att ni följt med oss under året! Nästa år fortsätter jag satsa både på bloggen och Instagram och vi har tre inplanerade resor för stunden. 
 
Många av mina bloggkollegor har också sammanställt 2016. Kika in till var och en av dem för mer reseinspiration!
 
 

16 kommentarer

  1. Tack så hemskt mycket snälla Anna 🙂 Ja, resåret blev inte så tokigt och priset gjorde mig mycket glad. Önskar även dig ett riktigt bra 2017 och ser fram emot att höra vad du tycker om Asien. Hoppas vi ses snart.
   Kram

 1. Vad roligt att läsa om ert härliga reseår och njuter av att se alla vackra bilder. Så fantastiskt fina!
  Väldigt roligt att du fick priset för för bästa Instagrambild 2016 och extra roligt att se dig ta emot det.
  Önskar dig ett härligt 2017 med många fina upplevelser.
  Kram!

  1. Tack så mycket Ditte! Roligt att höra att du gillar mina bilder :)Visst var det roligt med priset och extra roligt att få träffa dig på det eventet. Det ska nog bli fler möten under 2017 förhoppningsvis.
   Tack och önskar dig detsamma.
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *