Takbaren på Gutenbergs Hotell, Riga

Takbaren på Gutenbergs Hotell, Riga

 
Vi strosar vidare i mysiga Riga efter ett första besök på stadens julmarknad. En gatuskylt avslöjar att ingången till en takbar finns bara några meter framför oss. Takbar nu? Det är ju bara lunchtid i Riga?
 
 
 
Du som följt oss på bloggen ett tag vet att vi är väldigt svaga för just takbarer oavsett om det är lunchtid eller senare på dagen. Som när vi besöker New York och vi hittar nya favoriter högt ovan Manhattans gator varje gång. Vår majresa till favoritstaden lär inte bli ett undantag.
 
 
 
 
 
Åter till gatuskylten och tre småfrusna nordbor som behöver värma sig – klart vi ska kolla in takbaren! Vi tar hissen upp de fem våningarna och får ett fantastiskt mottagande. Baren, eller restaurangen som det primärt är senare på dagen, har precis öppnat och vi är de enda gästerna. Perfekt tycker vi!
 
 
 
Vi har hamnat på Hotel Gutenbergs och anledningen till att vi tycker att det är perfekt att vi är de enda gästerna för stunden är att vi i lugn och ro kan spana in hela restaurangen och prata med den trevliga servitören. Han berättar att det är första vintern de satsar på att ha öppet takbaren. Takterassen skulle vi kunna uppleva om vi vill, men duggregnet gör att vi nöjer oss att vara inomhus den här gången.
 
 
 
Vi nöjer oss även med att bara beställa in varsitt glas vin då hungern inte slagit till ännu, men vi konstaterar att menyn ser mycket spännande ut och att dukningen är väldigt inbjudande och inspirerande.
 
 
 
 
 
 
Utsikten då? Jodå, trots det halvkassa vädret ser vi åtminstone 14 kyrktorn och andra kända byggnader i Rigas gamla stad. På menyn kan vi till och med få stadens sevärdheter namngivna och utpekade så vi inte behöver gå ovissa därifrån.
 
 
 
När du tackar för dig kan jag rekommendera ett besök på dam-/ herrummet våningen under för att sedan ta trappen ned på de gröna trappstegen.
Hotellstandarden då? Ingen aning svarar jag på det, men säkert helt okej 🙂 
 

8 kommentarer

    1. Kul att du gillade tipset Johnny! Precis, man kan gå ut på terassen men vi lät bli då det duggregnade. Nöjde oss att se utsikten genom fönstret den här gången . Men det var en stor och trevlig terass.Ha ett gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *