Solig långhelg i stugan

Solig långhelg i stugan

 
Vårvintern är här nu i Norrbotten. Med kalla nätter och solens strålar som försiktigt börjar värma oss nu. Med en ledig fredag blev det en härlig långhelg i stugan i Pålänge och vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida!
 
 
Stefan hade inte möjlighet att vara ledig på fredagen och när han kom till stugan efter jobbet hade jag plockat fram en del trädgårdsmöbler och vi hade en liten after work på altanen till lillstugan. Eftermiddagssolen var på sitt bästa humör och det blev ett par timmars altanhäng.
 
 
Huvön
 
 
Lördag förmiddag åkte vi genom hela Rånön och vidare till Huvön. Huvön har blivit framröstad i en landsomfattande omröstning till en av Sveriges vackraste öar. Här finns en fin naturhamn, ett härligt havsbad och en fornlämning i form av en labyrint. Men det vi riktade in oss på vår nästan fyra mil långa skotertur var de branta klippväggarna och ravinerna som störtar rakt ner i havet.
 
Vi ska återvända hit sommartid för att utforska mer av ön och kanske vågar vi hoppa från klipporna vilket tydligen är populärt.
 
 
När vi åker skoter i skärgården får vi se många fina ställen och detaljer. Jag är lite svag för det gamla och träfärgade där sol, vind och vatten har skapat så mycket vackert!
 
 
Kusinbesök från Umeå
 
 
Vi har haft kusinbesök i stugan och med dem dessa små sköningarna med rasen italiensk vinthund. Totalt fem hundar hade vi på besök och samtliga är meriterade utställningshundar.
 
 
Vi passade på att visa Degerberget så Umeåborna fick uppleva lite fjällkänsla vid kusten.
 
 
Helgen avslutades med en promenad på isen så hundarna fick springa av sig innan hemrersan till Umeå.
 
En riktigt avkopplande helg och snart återvänder jag till Kanada på bloggen och ni ska få lära känna Calgary lite via våra bilder och upplevelser.
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *