Norrbotten,  Norrsken

Norrsken i Pålänge

 
Ni som följt People in the Street ett tag vet att jag emellanåt försöker mig på att fotografera norrsken. Vi har haft väldigt många norrsken i Norrbotten i vinter och jag tar gärna hjälp av sonen för att fota dessa. Han har verkligen förstått det här med kamerans inställningsfunktioner när det gäller norrsken och jag fick lite hjälp i förväg den här gången.
 
 
Hur som helst anar vi ett svagt norrsken i Pålänge på fredagkvällen när vi tar en kvällstur med skotern på isen. In i stugan för att hämta kameran och stativet och sedan några försök att fånga det dansande ljuset på bild. Det är svårt att se direkt i kameran om norrskenet fastnar, men som alltid ska väl övning ge färdighet!
 
 
 
Konstaterar att jag behöver ljusa upp bilderna väl mycket för att norrskenet ska synas så bilderna blir gryninga. Men snart har jag kanske den perfekta norrskensbilden!
 
 
Senast jag fotograferade norrsken i Pålänge var det betydligt starkare ljus på himlen, kolla in länken hur det såg ut då!
 
 
Som sagt var det inte det starkaste norrskenet och det var svårt att se om det fastnade något dansande grönt ljus, men jag har hört att kameran kan se norrskensljuset bättre än blotta ögat och kan bara konstatera att så är ändå fallet!
 
 
Har du sett norrsken i vinter? Det har visst visat sig väldigt långt söderut den här vintern.
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

19 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *