Norrsken i Pålänge

Norrsken i Pålänge

 
Ni som följt People in the Street ett tag vet att jag emellanåt försöker mig på att fotografera norrsken. Vi har haft väldigt många norrsken i Norrbotten i vinter och jag tar gärna hjälp av sonen för att fota dessa. Han har verkligen förstått det här med kamerans inställningsfunktioner när det gäller norrsken och jag fick lite hjälp i förväg den här gången.
 
 
Hur som helst anar vi ett svagt norrsken i Pålänge på fredagkvällen när vi tar en kvällstur med skotern på isen. In i stugan för att hämta kameran och stativet och sedan några försök att fånga det dansande ljuset på bild. Det är svårt att se direkt i kameran om norrskenet fastnar, men som alltid ska väl övning ge färdighet!
 
 
 
Konstaterar att jag behöver ljusa upp bilderna väl mycket för att norrskenet ska synas så bilderna blir gryninga. Men snart har jag kanske den perfekta norrskensbilden!
 
 
Senast jag fotograferade norrsken i Pålänge var det betydligt starkare ljus på himlen, kolla in länken hur det såg ut då!
 
 
Som sagt var det inte det starkaste norrskenet och det var svårt att se om det fastnade något dansande grönt ljus, men jag har hört att kameran kan se norrskensljuset bättre än blotta ögat och kan bara konstatera att så är ändå fallet!
 
 
Har du sett norrsken i vinter? Det har visst visat sig väldigt långt söderut den här vintern.
 
 
 

19 kommentarer

    1. Visst är det fint med norrsken, även om det här var ett ganska litet och svagt norrsken. Du kan glädja dig åt att du sett många fantastiska ställen i Europa istället och att du har norrskenet kvar 🙂 Tips är att följa Facebookgruppen Norrsken där du garanterat får veta om det är på gång där du befinner dig. Sedan är det bara att leta upp en plats med inte allt för mycket ljus och lampor och ha kameran och stativet redo 😀

    1. Tack snälla Anna! Kan rekommendera dig att följa Facebookgruppen Norrsken där människor från hela Sverige håller en uppdaterad var norrskenet syns för stunden. Det var där jag såg att även ni hade haft det 🙂

  1. Vi har tom sett norrsken en gång här i München!! Väldigt ovanligt men det händer ju, dock blev det ju svagt och ganska mesigt med mina norrländska ögon men ett norrsken är alltid magiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *