Utsikt från Calgary Tower

Utsikt från Calgary Tower

 
Ni känner redan till att vi gärna passar på att ta oss upp på takbarer och skyskrapor när vi besöker storstäder. Ett perfekt sätt att få se staden från ovan. Något vi gillar särskilt mycket är restauranger som snurrar 360 grader så vi verkligen får se städerna i alla väderstreck.
 
 
Vi har tidigare besökt The View i New York och CN Tower i Toronto och den här dagen är det dags för ett annat roterande torn i Kanada: Calgary Tower!
 

När vi tittar ut genom fönstret på morgonen kan vi inte bli gladare! Strålande solsken och inte ett moln på himlen! Perfekt förhållande för ett lunchbesök uppe på Calgary Tower med andra ord.

 
Calgary Tower är inte lika hög som CN Tower som med sina 553 meter är Kanadas högsta byggnad, men 191 meter räcker också gott och väl. Till skillnad mot The View och CN Tower behöver vi inte köa för att få åka upp i hissen som tar oss upp till restaurangen SKY 360 där dagens lunch ska avnjutas.
 
 
Calgary Tower är ett observationstorn som öppnades 30 juni 1968 och kallades ursprungligen för Husky Tower.
 

Medan vi äter vår högklassiga lunch roterar vi 360 grader på 45 minuter. Eftersom det är klart väder har vi inga problem att se Rocky Mountains i British Columbia, prärien i Alberta och downtown Calgary. Så mäktigt!

 
Vi får fin utsikt över Calgary City Hall och vinterns skridskobana.
 
 
På bilden ovan ser ni Scotiabank Saddledome där Sverige vann OS-brons i ishockey 1988 och där svenska juniorerna vann JVM-guld i samma sport 2012. 
 
 
Talisman Centre, en annan arena som nyttjandes under de oltmpiska spelen 1988, då under namnet Lindsay Park Sports Centre.
 
 
Calgary är en mycket trevlig stad som jag gärna vill utforska mer. Återkommer snart med fler inlägg från staden.
 
 
Innan vi lämnar Calgary Tower gör vi det obligatoriska besöket ut på glasgolvet för en hisnande upplevelse! 
 
 
 

7 kommentarer

  1. Ja, det är häftigt med takbarer! Jag vet att du också är svag för dessa … Hoppas att tornet i Chicago roterar, det ger som en extra upplevelse. Men om jag minns rätt har de ett glasgolv även där som du kan gå på.Önskar dig en glad påskhelg!

 1. Ah, utsikter! Härligt! Kan rekommendera Olympiatornet i München också, fantastisk utsikt som verkar påminna lite om det här. Alperna åt ena hållet och platta Tyskland åt andra, med OS-faciliteterna alldeles nedanför. 🙂

 2. Jättefin bildspegel! Kul lek med glasgolvet. 🙂
  Åt lunch där i tornet i oktober 1974, då vi var på väg
  från Alaska till Virginia. Maken hade fått förflyttning
  från Anchorage, och vi beslutade oss för att köra våra
  två bilar i stället för att flyga. Körde hela Trans-
  Canadian Highway fr. Stilla Havet till Toronto; tog ca en vecka.

  1. Tack snälla du för fina ord!Otroligt roligt att höra att du var där 1974, tänk då var tornet bara sex år! Vilken spännande resa ni gjorde genom Kanada. Låter som något även jag skulle njuta av att göra 🙂
   Glad påsk på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *