Renräkning i Pålänge

Renräkning i Pålänge

 
 
Häromdagen skrev jag om när renskötarna samlade in renar från öarna utanför vår stuga i Pålänge. Väl på plats ska renarna räknas innan de transporteras norrut igen. Uppgifter om renantalet lämnas sedan till länsstyrelsen för att hålla reda på renhjordens storlek.
 
 
Vi får se hur man föser in renarna in i en mindre del av renhagen där de räknas. Därefter föser man in renarna i djurtransporten som fraktar dem vidare. Den yngsta generationen är såklart med och får i tidig ålder lära sig hur det går till.
 
 
Det är ganska häftigt att få se djuren på nära håll och se hur människorna vant hanterar djuren. Sedan vi köpte vår stuga i Pålänge har vi fått se så många renar. Vi hade ingen aning om att allt detta fans runt stugknuten när vi började vara här.
 
 
Hur söt kan man vara?
 
 
 

3 kommentarer

  1. Vilken fantastisk upplevelse! Underbara bilder som verkligen förmedlar en känsla och stämningen som var. Skulle hemskt gärna vilja uppleva något av renskötarnas arbetsmoment med renarna någon gång 🙂
    /Linnea

  2. Vilken fantastisk upplevelse! Underbara bilder som verkligen förmedlar en känsla och stämningen som var. Skulle hemskt gärna vilja uppleva något av renskötarnas arbetsmoment med renarna någon gång 🙂
    /Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *