Catskiing Island Lake Lodge, Fernie

Catskiing Island Lake Lodge, Fernie

 
I somras promenerade vi runt sjön i det otroligt vackra landskapet vid Island Lake Lodge uppe i Rocky Mountain i Kanada. Vi såg varningen att en ung grisslybjörn precis hade blivit sedd vid sjön och vi var noga med att prata högt så den skulle bli skrämd av oss ifall vi råkade passera den.
 
 
När vi återvänder till Island Lake Lodge är det full vinter och den här gången åker vi ”catski” upp till sjön. Catskiing är helt enkelt en pistmaskin med hytt som fraktar oss uppför de branta vägarna till de gigantiska timmerhusen. 
 
 
Vi får en mycket trevlig tur i pistmaskinen där det kan vara en fördel om du inte lider av höjdskräck. Ni som känner mig vet att jag inte gör det, jag bara njuter av de branta backarna där det ibland hisnar i magen när jag tittar ner i dalarna.
 
 
På vägen upp passerar vi den gamla skogen där det växer cederträd. Cederträdet har länge varit det den trädsort som de nordamerikanska indianerna föredragit då det är mycket beständigt och funktionellt trä som är relativt underhållsfritt. Cederträden kan bli långt över 2 000 år gamla.
 
 
Väl framme i Island Lake Logde äter vi en fantastiskt god lunch medan stora tunga snöflingor faller utanför fönstren. Lite som en drömjulafton faktiskt! Vackert, men tyvärr innebär det även att vi inte får se de höga, vackra berg som omger området. Vi konstaterar att det är riktigt, riktigt vackert ändå!
 
 
Vi njuter av värmen vid brasan och har ett par riktigt trivsamma timmar tillsammans!
 
 
Vår kanadensiska familj tar oss verkligen med på oslagbara upplevelser när vi besöker Kanada! Vi har haft ett par av dem på besök i Sverige (på vårt bröllop) och vi ser fram emot att få visa dem alla våra favoritställen här hemma när de återkommer till Sverige.
 
 
Nedan bjuder jag på något så ovanligt som en selfie! Det händer ibland, men det är inte ofta …
 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *