Om pass – Niagara Whirlpool

Om pass – Niagara Whirlpool

Temat på dagens bloggutmaning hos Svenska Resebloggar heter ”Pass”.
 
Jag passar på att göra en egen tolkning av ordet pass, än vad jag tror tanken är.
Idag bloggar jag om naturfenomenet Niagara Whirlpool i Kanada. Ordet pass? Tja, lite oklart men inlägget handlar om passagen mellan två berg, typ ett pass…
 

 

Vi är ute på en kanadensisk ”roadtrip” och resan startar tidigt på morgonen i Toronto. Som kanadensisk roadtrip sig bör stannar vi på första bästa Tim Hortons för kaffe och en munk innan vi åker ut på motorvägen. Vi besöker flera ställen under dagen, bland annat på isvinsgården The Ice House Winery som jag skrivit om tidigare.
 
 
Men nu ser vi fram emot lite äventyr! Vi ska åka i en antik linbana över Niagarafloden, på stället där strömmen av vatten plötsligt ändrar riktning och skapar en av världens mest fascinerande naturfenomen – Niagara Whirlpool. Den antika linbanan Aero Car fyller 100 år nästa år och bara den tanken gör det ännu mer spännande. Linbanan designades av spanska ingenjören Leonardo Torres Quevedo och den hänger i sex kraftiga kablar över floden.
 
 
Vi blir lovade en fantastisk utsikt under rundturen som är ungefär en kilometer. Det dundrar och dånar rejält från floden och det är verkligen läckert att se strömviveln med dess krafter kasta sig fram och tillbaka i den häftiga vinden.
Häftiga vinden ja… Ja, tyvärr är vinden så häftig och kraftig att de tyvärr stänger linbanan innan vi får möjlighet att åka den. Inte så mycket att göra! Säkerheten går först och vi beslutar att åka vidare. Vi har fler ställen att besöka under dagen och tröstar oss med att vi har fått åka linbanan Roosevelt Island Tram i New York ett par gånger sedan tidigare…
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *