Stränder i Lofoten

Stränder i Lofoten

 
I dagens septemberutmaning hos Svenska Resebloggar är temat ”strand”. Ett kärt ämne för många av oss.
 
 
Många är de stränder jag har besökt, både på hemmaplan och under resor. Några utmärker sig mer än andra, exempelvis stränderna i Mexico, Florida och Portugal. Men jag har även besökt fina stränder på närmare håll, i Skagen, på Gotland, hemma i Gammelstad och nyligen Stabbsanden nära stugan i Pålänge vilken vi besökte för drygt två veckor sedan. Några stränder är mer välbesökta än andra men samtliga har fyllt syftet varför jag besökt dem: sol och bad!
 
 
Några av de absolut vackraste stränderna jag besökt ligger i Lofoten. Men dessa stränder har vi enbart nyttjat för lite halvhjärtade försök att sola – med lagomt mycket kläder på.
 
 
Bada har för min egen del inte alls varit tal om i Norge! Ni som besökt Lofoten vet vad jag talar om. Vattnet är kallt! Iskallt! Några tuffingar i familjen struntade dock i det och badade ändå. Imponerande, men nej, inget för mig!
 
 
Må vara att det är kallt, men det är mycket vackert. Den vita småkorniga sanden och det turkosa vattnet för tankarna betydligt längre bort än till grannlandet i väster. Exotiska namn som Evighetens strand och Uttakleivveien gör inte saken sämre. I Lofoten finns nog några av världens läckraste stränder!
 

 

En av stränderna vi besökt är populär för surfare och campare. Påminner mig lite om mina egna aktiva semestrar på 1990-talet då klättring och boende i tält på camping var en naturlig del av livet. Liknande resor skulle jag (delvist) gärna uppleva igen, fast inte med en gammal Saab 99:a 1975-års modell som vi åkte med från Luleå till Sydfrankrike, (och som kokade så snart vi stannade vid en korsning. Men det är en helt annan historia)!
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *