Om charter

Om charter

Dag tre i Svenska Resebloggars septemberutmaning heter ”Charter”.
 
Charter är ett fantastiskt sätt att resa på när du vill göra det lite enkelt för dig. Det kanske inte alltid passar  att själv kolla billiga flygresor och passande former av boende varje gång det är dags att resa.
 
Du kanske känner att någon annan gärna får göra jobbet att paketera en passande resa för dig. Du kanske bara längtar efter en vecka eller två med total lathet där största ansträngningen är att välja om du ska tillbringa dagen vid poolen eller vid havet. Samt vilken av alla dina böcker du ska läsa härnäst. Kanske du tycker att något av de färdiga utflyktskoncepten är fullt tillräckligt för att se mer av resmålet. Det kanske går resor från en flygplats nära dig. Charter – perfekt vid sådana tillfällen!
 
Vi åker gärna på charter runt Medelhavet när vi inte vill göra annat än bara njuta av solen en vecka. Att vi sedan föredrar att själva sy ihop en resa, oavsett om det är i en storstad eller exempelvis på Mallorca, det är en helt annan sak. All inclusive är dock totalt främmande för mig, men passar många så det är bra att valet finns.
 
Jag och Stefan har varit på tre charterresor sedan 2008. Inte alls så stor del totalt av våra gemensamma resor, men passande när det har passat. 
 
 
Gran Canaria 2008
Stefan vinner andelspengar på travet och jag vinner resecheckar på Ving. Det är decemberkallt och vi längtar till sol och värme. Vi bokar en resa till Amadores, Gran Canaria, med barnen och upplever svensk sommarvärme i en vecka. Vår reseguide heter Lady vilken senare är med på en reality showen ”Charterresan” på Kanal 5.
 
 
Samos 2011
Året när vi inte reser till New York. Vi behöver sol, värme, lata dagar och en hög med böcker. Vi väljer Samos i Grekland, träffar oväntat mina kusiner och har en helt perfekt chartervecka där vi dock är totalt osynliga i charterbolagets aktiviteter. Våra aktiviteter bestod endast av att promenera mellan hotellet och stranden samt en båttur med en lokal aktör.
 
 
Cypern 2012
Tjejerna är sugna på sol och värme, medan William är inte alls intresserad. Vi tar med Julia och Linnéa en vecka till Fig Tree Bay på Cypern med direktflyg från Luleå. Enkelt, bekvämt och behagligt (förutom korsspindeln som biter mig i armvecket!). Vi snorklar i otroligt klart och varmt vatten. Inte sedan dykresan till Mexico på 1990-talet har jag sett så klart och turkost vatten! Vi simmar i grottor och undviker en död, fet råtta som dyker upp framför oss. En mycket lyckad vecka i värmen, trots de läskiga djuren.
 
 
Följ gärna Peopleinthestreet på Facebook också. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *