Romans i New York

Romans i New York

 

Dagens tema i Svenska Resebloggars septemberutmaning är romans. Ett underbart ämne!

 
 
Mitt självklara val i det temat är New York! Världens mest romantiska stad! Åminstone när du lämnar det värsta folkmyllret runt Times Square (nog för att är romantiskt att sitta på den röda trappan med din älskade och titta ut över de blinkande ljusen, men det finns så mycket mer). 
 
 
2008 besöker jag New York för första gången och jag blir tokförälskad i den halvgalna staden som har precis allt jag kan önska mig! Jag har nu besökt New York sju gånger och min tokförälskelse har gått äver till en mer sansad och livslång kärlek.
Det går inte en dag utan att jag saknar och längtar till New York. Som tur är tycker Stefan också väldigt mycket om New York och vi har haft sanslöst roliga och romantiska upplevelser tillsammans i staden.
 
 
Vårt starkaste minne är när vi förlovar oss på The High Line för tre år sedan. Valet för ställe att förlova oss var självklart – i staden vi båda älskar!
 
 
Tips på romantiska aktiviteter och ställen i New York
 
 
Promenera i Central Park eller över Brooklyn Bridge. Sitt ner på en parkbänk med din älskade, slit ögonen från varandra en stund och titta på människorna som passerar. Ni lär se många nyförälskade par.
 
 
 
Åk häst och vagn i Central Park och njut av parken medan den starka hästen tar er framåt i sakta mak.
 
 
 
Eller varför inte promenera hand i hand över den romantiskt rosa Williamburg Bridge?
 
 
 
Åk upp i en takbar och se solen gå ner och skyskraporna tändas en efter en och skåla för kärleken. Mycket romantiskt!
 
 
 
Håll koll om det är en gratisfestival någonstans så ni kan dansa loss till exempelvis underbar bluesmusik.
 
 
 
Vill ni slå på stort kan jag rekommendera en flygtur med helikopter ovan Manhattan och dela en oförglömlig upplevelse med din älskade.
 
 
Gå på en musikal på Broadway och upplev en helkväll i romantikt tema!
 
 
 
Åk på en dagsutflykt till Coney Island i Brooklyn. Här kan du promenera efter piren, fiska och åka i det romantiska pariserhjulet.
 
 
 
Stanna till och beundra New Yorks finaste väggmålning på det kända kyssande paret från The V-J Day.
 
 
Kila in till Grand Central Terminal och se om det (som i bilden ovan) är en bröllopsfotografering i den stora vänthallen. Inte dumt att ha sin bröllopsbild från den platsen!
 
 
Har du tur hamnar du på en filminspelning från en romantisk film, som vi gjorde när vi ramlade på filminspelningen av Harrison Fords film ”Morning Glory”
 
De romantiska ställerna i New York är många och tar du dig bara tid att stanna upp kan du se romantiken spira överallt och med lite fantasi ser du även de som sitter och dagdrömmer om sin kärlek mitt i New York!
 
 
 
 
Välkommen att följa Peopleinthestreet på Facebook också.
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *