New York,  New York — Mat & dryck

Johnny Rockets, New York

 
Jag är inte den som äter särskilt mycket kött, inte alls, jag väljer gärna annat att äta. Visst, en god råbiff är en favoritmums men oftast föredrar jag exempelvis fisk och det är i regel det jag beställer på restaurang. Men en riktigt god och saftig hamburgare – det är riktigt gott!
 
 
 
Det är söndag i New York och jag tar en ordentlig långpromenad från Little Italy norrut och upplever mycket av det en dag i New York har att erbjuda när det gäller ”People in the Street”. Någonstans vid 58:e gatan vänder jag söderut igen och det börjar vara dags att fylla på ny energi för att orka gå hela vägen tillbaka igen. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag bestämmer mig att gå till 56th St/3rd Ave där 1950-talsinspirerade hamburgerkedjan Johnny Rockets från 1986 har en av sina över 300 restauranger. Klassiska neonskyltar, galonklädda sittplatser, rutigt golv, jukeboxar och randiga sugrör för mig tillbaka till 1950-talet. Jaja, nu var jag ju inte med på den tiden men jag har ju sett filmer från då ..! Bagateller 🙂
 
 
 
 
 
 
 
Jag beställer en klassisk ostburgare med pommes och det är inte dumt! Inte dumt alls! Jag kan inte påstå att det är den godaste burgaren jag har ätit, men helt klart okej. Men framförallt tycker jag om att fylla på behövlig energi på ett typiskt amerikanskt hamburgehak mitt på Manhattan en härlig söndag.
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *