New York,  New York – Nöje,  New York — Brooklyn,  New York — Mat & dryck

Luke’s Lobster och promenad över Brooklyn Bridge

 
Jag och mina vänner Anna (som driver bloggen New York my Bite) och Helene har precis njutit av en härlig promenad efter Brooklyn Heights med en helt fantastisk utsikt över Manhattan. För övrigt ett riktigt bra tips för den som vill få den där magiska utsikten över Manhattans skyline och nu kommer ett till superbra tips!
 
Förmodligen planerar du att du även ska ta en promenad över Brooklyn Bridge när du lika är på Brooklyn-sidan och ska tillbaka till Manhattan och då är det en mycket bra idé att fylla på med energi innan den promenaden. Vad kan vara bättre än lite lyxig snabbmat i form av hummer?
 
Jag har tipsat om Luke’s Lobster här på bloggen tidigare och alldeles vid brofästen vid East River finns ännu ett ställe som serverar New Yorks godaste lobster roll, beställ den gärna med en liten påse chips och varför inte ett glas vin? Det är ju ändå semester!
 
Fyllda med ny energi efter en riktigt trevlig lunch hittar vi uppfarten till Brooklyn Brigde och jag vet inte vilken gång i ordningen jag promenerar över bron, men det är lika trevligt som alltid att gå över den 1825 meter långa bron som började byggas 1869.
 
 
Brooklyn Ice Cream Factory är ett annat populärt ställe!
 
 
 
Alltså! Hur mysigt?
 
New York Water Taxi.
 
Luke’s Lobster. Voted New York’s best Lobster Roll.
 
 
Mums!
 
Klassiskt.
 
Brooklyn Brigdge är den äldsta hängbron i New York och var världens största hängbro när den var klar 1883.
 
 
Passa på att köpa lite New York souvernier. 
 
Det finns även lite enklare förtäring att införskaffa innan promenaden över bron.
 
Brons huvudspann är 486 meter och det kostade 15 miljoner US-dollar att bygga bron!
 
Två populära turistattraktioner: Frihetsgudinnan och gratisfärjan Staten Island Ferry.
 
27 personer miste livet i samband med brobygget. En vecka efter brons invigning orsakade ett rykte om att bron skulle kollapsa en panik som resulterade i att 12 personer klämdes ihjäl. 
 
Brooklyn Bridge har idag sex filer för motortrafik och ett eget plan för gående och cyklister. Och ja just det: Håll dig på gångbanan om du promenerar för cyklisterna är inte nådiga …
 
Utsikt över Manhattan Bridge.
 
Tyvärr ska det promt klottras på bron men numera är i alla fall de hemska hänglåsen bortklippta. 
 
 
Samtidigt kan klotter ibland vara lite läckert, som på den här brevlådan mitt på Brooklyn Brigdge. 
 
Som sagt: Håll dig på gångbanan när du promenerar!
 
Jag och Anna förevigade på bild av Helene Holmberg. Vår härliga dag fortsatte på takbaren The Crown Rooftop där vi ser att skatten nedanför regnsbågens slut finns vid Chrysler Building.
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

6 kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *