Jägarmarschen, Meän Hihto, 2019

Jägarmarschen, Meän Hihto, 2019

Thomas Wassberg.
 
Vi vinterbesöker Jarhois och har den 20:e upplagan av skidtävlingarna Jägarmarschen precis utanför stugan hela dagen. De olika loppen går från svenska sidan över Torne älv till Finland och Elton har full koll på alla som passerar.
 
Jubileumet till ära så finns de två skidlegenderna Thomas Wassberg och Juha ”Jussi” Mieto på plats och minglar med alla på tävlingsplatsen. Just dessa herrar bjöd på klassisk skidhistoria på 15-kilometersloppet i OS Lake Placid 1980 då Wassberg vann med 0,1 sekunder före Mieto. Wassberg erbjöd sig att dela guldmedaljen och en regeländring beslutades att minsta vinstmarginal ska vara en tiondel. Hamnar man på samma tiondel så delas placeringen.
 
Det finns tävlingar som passar de flesta (som åker längdskidor ;)); klassisk stil, fri stil, med tidtagning, utan tidtagning, olika längd på loppen, barntävlingar och en prestigefylld VIP-stafett mellan kommunrepresentanter från båda sidan av älven. Vid Jar-Kas klupplokal säljs fika, lunch och lotter. Ett trevligt arrangemang som avslutas med konsert av Rohkipojat i klubblokalen. 
 
 
Thomas Wassberg och Juha ”Jussi” Mieto tar emot åkarna i målgången.
 
Fyra legender på samma bild …
 
 
Team Tornedalen.
 
 
De svenska och finska flaggorna svajar i snöbuset.
 
 
Dags för tjejerna att starta! 
 
 
 
 
Heja, heja!
 
Längtar lite till sommaren ändå då vi kan sommarmysa i Nygården.
 
 
 
 
 
Vilket hundväder, husse!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *