Kanada,  Kanada – Alberta

Waterton nationalpark, Kanada, del 1

 
 
Min son William lämnade Sverige idag för drygt fem veckor i Kanada där han ska uppleva nationalparker i British Columbia. Bara därför bjuder jag på en serie inlägg från Waterton nationalpark som vi besökte i maj. En park där björnarna trivs!
 
 
 
 
 

 

Trots att vädret inte visar sin allra bästa sida den här dagen i Alberta, Kanada, bestämmer vi oss för att göra en dagsutflykt till Waterton nationalpark som ligger i det sydvästra hörnet av Alberta och som gränsar till Montana i USA. 

 

 
 

 

Vår dagstur startar i Raymond, 36 km från Lethbridge, och vi åker västerut mot bergen. Den här delen av provinsen Alberta karakteriseras av präriemark och det är extremt stora slätter som fylls ut med jordbruksfastigheter med jämna mellanrum. 

 

 
 
 
 

Bergen ligger som en mur i horisonten och det är nästan löjligt vackert! Innan vi når dagens mål stannar vi till i den lilla staden Cardston som har drygt 3 500 invånare. I Cardston finns Albertas största mormontempel från 1913.

 

 

 

Vi stannar till och pratar med personalen som visar en film från templets uppbyggnad och den ena känner igen Tiffany som Marcs hustru. Han och Marc tränade westernhästar tillsammans en gång i tiden. 

 

 
 
 
 
 

 

Det är vackert och storlaget på vår väg mot Waterton nationalpark och när vi närmar oss ser vi det mäktiga hotellet Prince of Wales Hotel.

 

 

I nästa del av min serie från Waterton nationalpark får ni se hur det ser ut i centrum av Waterton. Och hur de vilda djuren tar sig frihet i grannskapets trädgårdar!

 

 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

16 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *