Waterton nationalpark, Kanada, del 1

Waterton nationalpark, Kanada, del 1

 
 
Min son William lämnade Sverige idag för drygt fem veckor i Kanada där han ska uppleva nationalparker i British Columbia. Bara därför bjuder jag på en serie inlägg från Waterton nationalpark som vi besökte i maj. En park där björnarna trivs!
 
 
 
 
 

 

Trots att vädret inte visar sin allra bästa sida den här dagen i Alberta, Kanada, bestämmer vi oss för att göra en dagsutflykt till Waterton nationalpark som ligger i det sydvästra hörnet av Alberta och som gränsar till Montana i USA. 

 

 
 

 

Vår dagstur startar i Raymond, 36 km från Lethbridge, och vi åker västerut mot bergen. Den här delen av provinsen Alberta karakteriseras av präriemark och det är extremt stora slätter som fylls ut med jordbruksfastigheter med jämna mellanrum. 

 

 
 
 
 

Bergen ligger som en mur i horisonten och det är nästan löjligt vackert! Innan vi når dagens mål stannar vi till i den lilla staden Cardston som har drygt 3 500 invånare. I Cardston finns Albertas största mormontempel från 1913.

 

 

 

Vi stannar till och pratar med personalen som visar en film från templets uppbyggnad och den ena känner igen Tiffany som Marcs hustru. Han och Marc tränade westernhästar tillsammans en gång i tiden. 

 

 
 
 
 
 

 

Det är vackert och storlaget på vår väg mot Waterton nationalpark och när vi närmar oss ser vi det mäktiga hotellet Prince of Wales Hotel.

 

 

I nästa del av min serie från Waterton nationalpark får ni se hur det ser ut i centrum av Waterton. Och hur de vilda djuren tar sig frihet i grannskapets trädgårdar!

 

 

16 kommentarer

  1. William har en fantastisk resa, de bor mest i tält och han har dåligt med wi-fi så jag väntar fortfarande på det första Instagraminlägget därifrån.
   Ja, visst är hotellet mäktigt! Som tagen från en saga! De höll på att iordningställa för säsongsöppning när vi var där.
   Kram

 1. Alltså vad jag saknar Kanada!! När nu vi hade chansen att flytta dit för gott….
  Det är väldigt likt Sverige men Kanada är en större version. Vi bodde ju i Fört Mcmurry som jag har nämnt tidigare och det ligger även i Alberta. Vilket fint hotell jag skymtar i bakgrunden. Vill gärna se mer// kram

  1. Jag förstå att ni saknar Kanada, det är ett fantastiskt land! Funderar ni på att åka tillbaka snart? Har ni vänner kvar som bor i Fort McMurry? Hur klarade de branden i så fall?
   Hotellet var jättehäftigt! Nästa gång skulle jag vilja övernatta där.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *