Grekland

Valtos Beach, Parga


Bortanför berget med borgen i Parga, Grekland, ligger den breda, långa stranden Valtos Beach. För att ta dig dit från Parga finns några olika alternativ.

 
 
 
 
 
 
 
En dag åker vi turbåten, enkel biljett för några Euro, en tur som bara tar cirka 10-15 minuter. Vi passerar den gamla borgen och snart ser vi stranden där även många seglare lägger till för att sola och bada.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sanden är blandad med finare och lite grövre sand och är skön att gå på. Ja, i vattnet i alla fall, väl på stranden är den ganska het under varma sommardagar. Vi hyr parasoller vilket nästan är ett måste för att kunna skydda sig för solens allra starkaste strålar.
 
 
 
 
 
Det finns några tavernor att besöka för en lunch i skuggan och vad passar väl bättre än en grekisk sallad och en mythos?
 
 
 
Vi väljer att promenera tillbaka till Parga, en brant promenad uppför berget med badsandalerna på vilket absolut fungerade för oss. Men tänk på att det är brant och kan vara en tung promenad. 
 
 
 
 
 
Under vårt morgonbesök till den gamla borgen får vi en fantastisk utsikt över Valtos Beach och en kväll när vi äter nyfångad fisk på restaurang Stefanos ser vi solen gå ned över stranden. Så vackert!
 
 
 
Jag har även skrivit om andra stränder i Parga, kolla in de inläggen här:
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

11 kommentarer

 • Ditte

  Så härligt med en tur till Parga just nu och både en båttur och en vandring. Jättefina bilder! Och visst kan jag få en längtan till fina Grekland.
  Glad Påsk!
  Kram!

 • Biggeros

  Det var säkert 10 år sedan vi var i Grekland. Det verkar vara väldigt fint i Parga och jag gillar dessa turbåtar som man kan ta sig till en strand. Det blir säkert en tur till De grekiska öarna eller kanske Parga// Glad Påsk

 • Biggeros

  Det var säkert 10 år sedan vi var i Grekland. Det verkar vara väldigt fint i Parga och jag gillar dessa turbåtar som man kan ta sig till en strand. Det blir säkert en tur till De grekiska öarna eller kanske Parga// Glad Påsk

 • Anna, New York – My Bite of the Big Apple

  Fantastiska Grekland! Nu blev jag riktigt sugen på både landet och grekisk sallad. Kan riktigt känna alla smaker och dofter från detta favoritland. I sommar blir det dock Kroatien men vi återvänder alltid till Grekland.
  Förstår att ni njöt av er semester i Parga. Så mysigt att kombinera strandbesöket med en liten båtresa. Vilken fin utsikt ni fick mot stranden sen också! Tack för vackra bilder och nyttig info.
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *