Kaos och tragedi i Stockholm

Kaos och tragedi i Stockholm

 
Vi sitter inne i stugvärmen i Pålänge och följer utveckligen av dagens terrordåd i Stockholm. En tragedi mitt i fredagsrusningen där oskyldiga människor åter igen blivit drabbade av ett fruktansvärt och onödigt dåd. Här. I Sverige.
 
 
 
Jag förfasas och tänker tanken att jag aldrig mer ska resa till en storstad! Kanske inte resa någonstans överhuvudtaget! Men jag försöker släppa den tanken för jag vill inte att rädslan ska få ta över min stora längtan att få uppleva och upptäcka spännande ställen i världen. Aldrig någonsin.
 
 
 
Om sex veckor är vi i Kanada igen och min dotter och hennes vän tar över våra biljetter till New York. Jag hade tänkt skriva om den helomvändningen i kväll, men jag väljer att berätta om det en annan dag.
I kväll fortsätter vi följa dagens tragiska händelse samtidigt som vi planerar och ser fram emot allt roligt vi ska göra i Kanada nästa månad samtidigt som tjejerna njuter av en vecka i New York! Vi behöver det!
 
 

10 kommentarer

 1. Jag förstår dig. Min första tanke var ’ nu kommer inte jag åka in till centralen igen’ eller ’ jag kommer aldrig mer vara i stora folkmassor igen’ Jag bor i Stockholm…
  Men våra rädslor kan inte stoppa oss från att leva för då vinner terrorn.. Vi alla måste hålla ihop och vara starka tillsammans!! Ha en härlig dag <3

 2. Såklart att man känner rädsla för det som har hänt. Väldigt otäckt. Jag känner sådan sorg för anhöriga och offren😥😥😥
  Såklart måste man fortsätta att göra det man har planerat. Var i Kanada ska ni resa till// kram på dig

 3. Vissst är det som hänt hemskt, men inte alls oväntat. Och det var ingen slump vare sig att det hände eller platsen för det hela. Här går jag nästan varje dag när jag är hemma i Stockholm och jag kommer att fortsätta med det. Rädslan får aldrig ta över utan trots det hemska som hänt så vill jag göra dte jag brukar både i fråga om att resa och vistas där jag vill.(Om det inte är förbjudet förstås)
  Vikan aldrig skydda oss mot ondska och terror.
  Och veckan innan hände bussolyckan där flera dog och många skadades och där troligen ett bussbolag var orsak. Hemskt det också, och en medveten handling.
  Men livet går vidare och så måste det göra.
  Stor kram!
  Jättespännande med er resa till Canada.

  1. Nej, det var nog tyvärr inte oväntat. Klart du ska fortsätta gå där som du brukar och precis som du ska även jag fortsätta resa. Men jag tror att jag allt mer kommer att bli mer uppmärksam om jag märker något som verkar konstigt. Men skydda oss, nej det kan vi inte. Även bussolyckan var en tragedi, en onödig och hemsk sådan.
   Ja, det känns jättekul att återvända till Kanada, även om det sker på bekostnad av vår New York-resa. Men det är inte varje dag vi blir bjudna på bröllop och framför allt inte i Kanada …
   Ha en trevlig kväll!

 4. Visst är det helt ofattbart det som hänt! Det händer ju visserligen hela tiden, världen över, men detta faktum förminskar ju varken det eller förra veckans händelser. Det blir bara så påtagligt när det är här hemma, i "fredliga" Sverige. Dessutom på en gata där nog de flesta av oss någon gång gått …
  Jag känner samma som du. Fast man initialt blir tveksam och rädd så inser man snart att detta ändå inte ska få hindra en.
  Detta blev extra tydligt för mig i går, då jag faktiskt gick på just Drottninggatan, så jag skrev av mig lite om det.
  Underbara bilder från ert vackra Pålänge! Jag förstår att ni också ser fram emot Kanadaresan. Så perfekt att kunna kombinera en drömresa med ett bröllop dessutom. Tjejerna kommer även att få det fantastiskt i New York.
  Stor kram och ha en fin skärtorsdag!

  1. Verkligen ofattbart och obehagligt. Du har rätt, det händer hela tiden, men det kom oss ännu närmare när det händer mitt i Stockholm. Och rädslan får inte hindra oss att fortsätta uppleva och utforska världen, men visst kommer i alla fall jag att vara mer uppmärksam på vad som händer runt mig och inte bara vara godtrogen och naiv.
   Tack Anna! Ja, vi trivs i vår lilla stuga, det är en oas av vacker stillhet. Kanadaresan blir superkul, alltid roligt att träffa släktingarna där och att det blir ett bröllop gör så klart resan ännu roligare. New York får bli en annan gång … Jag får "hänga med dig" under din resa i stället den här gången 🙂
   Kram och ha en riktigt glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *