Bistro Norrland och Norrbottensteatern

Bistro Norrland och Norrbottensteatern

 
Äntligen dags för teaterNorrbottensteatern igen. Det här gången väljer vi den perfekta kombinationen för en helkväll med middag på vår favoritrestaurang i Luleå, Bistro Norrland, samt att se vårens stora uppsättning Mitt livs melodi. Vi får även en pratstund med vännen Karin Hallin Johansson som jobbat som värdinna på Norrbottensteatern i hela 20 år!
 
 
 
 
 
 
Bistro Norrland
 
Anledningen till att Bistro Norrland är vår favoritrestaurang är att även när det är fullt med gäster är det inga problem att göra sig hörd vid bordet samt att de serverar Luleås godaste råbiff. 
 
 
 
 
Den här kvällen bjuds vi först på majsbröd med ett smör av äpple. Vi beställer in ett par fantastiska ostron från Normandie i Frankrike som serveras med ett glas bubbel. Karin avnjuter vitlöksbröd och en portion salciccia med lingon, kål, rökt fläsk och citro. Stefan väljer långkokt oxkind med benmärg borderlaise, friterad lök och mandelpotatispuré.
 
 
 
 
Själv har jag svårt att välja så det blir två halvor bestående av grillad kungskrabba med pocherat ägg, brioche och bearnaise samt favoriten:klassisk råbiff. Alla är mycket nöjda av den vällagade maten och den trevliga servicen och vi möter upp Karin igen som fick smita iväg tidigare inför värdinneuppdraget för kvällen. 
 
Föreställningen Mitt livs Melodi
 
Mitt livs Melodi är efterföljaren av höstens stora succé: Avgörande ögonblick. Precis som föregångaren har norrbottningar skickat in sina gripande historier och den här gången handlar det om en låt som har förändrat ens liv. 28 historier har valt ut och de spelas upp i princip ordagrant från det som skickats in med olika dialekter från Norrbotten. 
 
Vi ser många likheter med Avgörande ögonblick, bland annat scenen mellan stolsraderna och skådespelarna som sitter tillsammans med publiken. Även den här gången varvas historierna och vi får hela spektrat av känslor vilket tydligt visar sig i publikens ansiktsuttryck. 
 
Rasmus Lindberg står för regi och vi känner igen hans sätt att få ihop flera historier i en smart, lite spretig men ändå sammanhängande dialog. Skådespelarna är fenomenala att leva sig in i alla roller som skiftar ordentligt från ena minuten till den andra och vi konstaterar att alla är helt kompletta vad gäller skådespeleri, instrument och sång.
 
Kvällens bästa är Maja Runeberg som trollbinder hela publiken från första stund. Att hon dessutom får avsluta hela föreställningen med att äntigen få berätta historien om isbrytaren Altle som hon genom hela kvällen försökt bryta in med gör kvällen helt komplett!
 
 
 
Intervju med teatervärdinnan Karin Hallin Johansson
 
 
Hur länge har du jobbat som teatervärd?
Jag har jobbat som teatervärd sedan mars 1997, wow 20 år! Dessförinnan jobbade från jag från 1995 i det som idag är Bistro Norrland och då var café med lättare rätter.
 
Vad som är bäst med det här jobbet?
Oj, det är så många olika saker. I första hand så finns vi teatervärdar där för gästernas välbefinnande. Men på köpet så har vi det privilegiet att vi får se teater, massor med teater och det är toppen. Det är en speciell atmosfär på teatern. Huset pulserar av kreativitet. Och alla gäster som jag möter, glada och förväntningsfulla. Det är sällan jag stöter på en sur min, tvärtom.
 
Vilken är den bästa teater du sett?
Jag måste säga oj igen, det är så många bra uppsättningar jag har sett under dessa år. Men om du nu envisas med att jag måste nämna några så får det lov att bli Amadeus, Natten är dagens mor, Alla älskar Norman och Barn och deras barn. Det är några av de absolut bästa uppsättningar jag sett. Men det finns många många fler uppsättningar jag skulle kunna rabbla upp, men jag nöjer mig med de här fyra ikväll.
 
Slutligen Karin, vilket är ditt favoritresemål och varför?
Nerja – det är mitt andra hem! En underbar genuin pärla på Costa del sol som är så fin och med härligt klimat. Dit återvänder jag flera gånger varje år, senast nu i februari då jag tog årets premiärdopp i Medelhavet! I år blir det faktiskt tre svängar ner till Nerja …
 

4 kommentarer

 1. Vilken härlig restaurang. Den är nu uppskriven om dte blir ett besök i Luleå så ska jag givetvis äta just där.
  Jättetrevligt med et teatrekväll och med ett lite annorlunda upplägg. Tror helt klart jag skulle uppskattat att se föreställningen.
  Trevligt med intervjun med Karin !
  Förstår att det blev en helkväll.
  Kram!

  1. Ditte, det är en riktigt trevlig restaurang som lagar mycket god mat. Miljön är extra mysig eftersom teatern är i samma byggnad och det ofta finns en förväntan bland gästerna. Jag tror alldeles säkert att du hade gillat föreställningen. Karin är en av mina närmaste vänner så det gör mig glad att du gillade hennes ord!
   Ha en härlig helg.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *