Riga

Wood Religion Barber Shop, Riga

 
Hade jag varit man hade jag förmodligen besökt varenda Barber shop som jag bara kunde! Vi har kikat in på Barber shops i bland annat New York , Linköping och Luleå och jag gillar verkligen miljön! Jag menar, vem har inte sett filmen ”En prins i New York” där huvudpersonen Eddie Murphy spelar de flesta roller och där ALLT hände i den lokala Barber shopen? Bara det!
 
 
 
 
Jag fascineras av konceptet där man (eller i det här fallet män) kan träffas för att få en alldelse egen stund i en miljö som verkligen sprakar av manlighet. Ni vet Clint Eastwood, whiskey, skinnmöbler, vinyl, djurtroféer, rakknivar och brylkräm!
 
 
 
 
I Riga finns Lettlands första Barber Shop: Wood Religion. En Barber shop för gentlemens! Stefan försöker få tid för att trimma den lilla utväxt han lyckats samla på sig under resan, men tyvärr är det fullbokat. Han konstaterar att det får bli något för vår New York-resa i maj i stället.
 
 
 
 
Wood Religion erbjuder finfina presenter till skäggbeväxta män och även om du inte själv bär på en sådan är det värt att kika in i butiken. Det är snyggt och det är stilfullt. Om jag är lite avundsjuk? Mja, kanske lite men framför allt tycker jag att det är kul att det finns ställen där även män kan få lite omsorg för fåfängan och en egen oas för en stund. 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

11 kommentarer

 • Anna, Travel on a Cloud

  Instämmer! Älskar alla sådana här koncept som går "all in". 🙂
  Synd att Stefan inte fick tid men du kanske kan få in honom hos "vår" frisör i NYC om inte annat?
  Läckra bilder också. 🙂
  Hoppas du får en skön helg!
  Kram

 • Lena i Wales

  Vilket ställe!
  Det är verkligen inte ofta jag önska jag vore en man, men hade jag varit det så skulle jag också viljat vara där!
  (önskar bara jag vore man när man är jättekissenödig och det inte finns något riktigt bra ställe för det för damer och herrarna bara vänder sig om!!!!)
  Ha en fin helg!

 • Lena i Wales

  Vilket ställe!
  Det är verkligen inte ofta jag önska jag vore en man, men hade jag varit det så skulle jag också viljat vara där!
  (önskar bara jag vore man när man är jättekissenödig och det inte finns något riktigt bra ställe för det för damer och herrarna bara vänder sig om!!!!)
  Ha en fin helg!

  • Eva Sollén

   Visst är det läckert! Hahaha, ja precis! Det är inte ofta jag heller önskat det men du ger ytterligare ett exempel på när det hade kunnat vara bra att vara man i stället :)Tack och ha en fin helg du med!

 • Ditte

  Vad trevligt att få följa med hit. Jättefina bilder som vanligt.
  Har bara sett dessa barbershops i USA tidigare. Jo, på teatrer och i fimer förstås…
  Kul med en i Riga. Och Stefan får göra ett besök på en barbershop i N.Y. i stället och det går nog lika bra.
  Önskar er en fin helg.
  Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *