Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Svensk-kanadensisk samling vid matlagningen
Det har säkert inte undgått många att vi reser tillbaka till Fernie i Kanada i februari. Efter våra sommarveckor hos vår kanadensiska familj vet vi att vi inte bara vill vandra i de klippiga bergen, vi vill även åka skidor där!
 
 
Vi bor tillsammans med vår kanadensiska familj i deras fritidshus där många ryms. Åter igen ska vi passa på att dela med oss av typiska kanadensiska och svenska maträtter och snacks som vi tillagar tillsammans. Jag är övertygad att vi kommer att nyttja altanen och grillplatsen för matlagning och social samvaro även den här gången.
 
 
Det blir en speciell gemenskap när man samlas vid matlagning och delar med sig av de olika erfarneheter man har med sig hemifrån. När flera personer bor tillsammans i ett hus är det inga problem att få sällskap när det är dags för en själv att stå för matlagningen. En kopp kaffe eller ett glas vin i handen på sällskapet, beroende på tidpunkt på dagen, och gemenskapen är komplett!
 
 
 
Middagar som Drunken Chicken och svenska köttbullar serveras och recept utbyts. Allt med en delad matglädje och stor aptit!
 
 
Vi poppar popcorn på grillen med en metod som var ny för oss. Men oj, vilka goda popcorn!
 
 
Grillade marshmallows, choklad och grahamskex blir en S'more – den perfekta efterrätten vid en lägereld. S'more har tillagats traditionellt vid camping i Kanada och USA sedan 1927 och är en förkortning på "some more". Testa, det är supergott!
 
 
Vi får höra att vid ett tillfälle besökte en nyfiken grizzlybjörn altanen och det blev snabb reträtt in till huset! Soptunnan fick sig en gnagning och grinden är numera oftast stängd, för björnar finns det gott om här... 
 
 
#1 - - Kattas Betraktelser:

Att laga mat annan mat är alltid trevligt. Jag minns sjlv dessa kycklingar som du visade upp från min tid i södern i USA..

Svar: Visst är det kul, Katta! Jag gissar att du har många spännande maträtter som du kan tillaga efter dina utlandsår :)
Eva Sollén

#2 - - Anonym:

Poppa popcorn på grillen vill jag lära mig. / Karin A

Svar: Jag ska se om det går att köpa med mig hem från Kanada :) Eller om det rent av finns att köpa här.
Eva Sollén

#3 - - Maria Nycander / Semesterguru:

Gott ha goda vänner och ett fritidshus att bo i. En semester i mer "äkta" miljö. Ser helt fantastiskt ut.

Kanada ligger på listan över framtida drömresemål!

Svar: Ja, det är en fantastisk möjlighet när man kan ordna med boende på det här sättet. Fernie är makalöst vackert!
Hoppas du kan besöka Kanada snart, det är ett mycket trivsamt land.
Eva Sollén