Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Årets sista soluppgång och norrsken
 
Jag vet! Min  blogg innehåller alldelse för många solupp- och nedgångar. Ja, för att inte tala om mina försök att fota sprakande norrsken ... 
 
 
 
 
Årets sista dag bjuder på både magisk soluppgång och sprakande norrsken och jag kan inte låta bli att låta er ta del av det genom min kameras bilder. Jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör.
 
 
 
 
 
Vi firar in 2017 i vårt älskade Soliga Björkstrand och konstaterar vi spenderat 113 dagar här i år. Hur mycket vi än tycker om att resa och ha spännande upplevelser i olika länder finns det inte mycket som slår en dag i vårt eget lilla paradis. 
 
 
 
 
 
 
I dag har vi fått en försmak på kommande vårvinterdagar. Hade vi inte vetat vilken dag det är just idag hade vi nog trott att det var i slutet av mars. Förutom det dåliga skoterföret då kanske.
 
 
 
2016-års sista dag avslutas med ett norrsken som lyser upp nästan hela Pålängefjärden. 2017 kommer att bjuda på så många häftiga upplevelser och en av de saker vi ser mest fram emot är att vi ska få träffa vår kära familj från Kanada igen. Samt att vi ska få återse världens bästa stad: New York!
 
 
 
 
 
Vad ser du mest fram emot under 2017?
#1 - - Ann Rumbleinthearctic:

Så fina bilder som vanligt! Och nej, jag kan inte få nog av soluppgångar och solnedgångar, älskar dom!

Vi ska ha vår bröllopsfest/vårt bröllop (fast vi är redan gifta) i Augusti i Bozeman, så det är nog det jag kanske ser fram emot mest. Men även ser jag fram emot den roadtrippen som jag och min pappa ska på innan dess, bila från Madison till Bozeman. Det har jag gjort förut, men inte för att stanna upp och kolla på lite turistattraktioner och få lite naturupplevelser. Sedan ska vi ju till Glacier National Park är planen, och där har jag inte heller varit. Så en massa spännande saker som faktiskt kommer att hända nästa år!

Så kul att du skriver om världens bästa stad, New York, för jag skrev precis att jag inte kan klara av stora städer som New York. Tycker mig komma ihåg att vi pratat om det tidigare!

Hoppas ni får en fortsatt fin natt och god fortsättning! Ska bli kul att få se dina bilder från New York, kanske kommer jag att åka dit någon gång igen och ändra uppfattning :)

Svar: Tack snälla Ann :)
Vilket roligt resår som väntar dig! Googlade Bozeman då jag inte har hört talas om den staden tidigare. Vilket fint ställe och kul att ni ska ha bröllopsfest där. Roadtrippen verkar också spännande. Ser fram emot att följa dig på resorna.

New York kan vara allt så det gäller att få ut det bästa av staden och undvika ställen som bara blir jobbiga och röriga. Den här gången ska vi utforska Tri.Be.Ca-området mer och besöka Ellis Island som vi inte varit till ännu.

Här i Kalix börjar himlen precis rodna och det blir nog åter igen en magisk soluppgång. Önskar dig ett riktigt fint 2017.
Eva Sollén

#2 - - Anna, Travel on a Cloud:

Magiska bilder, Eva! Ni har mycket härligt att se fram emot nästa år. Jag tar en dag i taget men hoppas på ett år i hälsans tecken med nära och kära. Närmast väntar också Malaysia – första besöket i Asien. :) Kram och gott nytt år!

Svar: Tack snälla Anna! Ja, vi har en hel del roligheter att se fram emot under 2017. Det ska bli roligt att höra vad du tycker om Asien, jag har ju inte heller varit åt det hållet – ännu!Kram och gott nytt år till dig med!
Eva Sollén

#3 - - Åsa:

Vackert! Gott Nytt År!

Svar: Tack Åsa! Gott nytt år till dig med :)
Eva Sollén

#4 - - FREEDOMtravel:

Såna här vackra bilder kan man inte få för mycket av! Kanada låter spännande och trevlig! Just nu ser jag fram emot vår skidresa i Alperna :)

Svar: Tusen tack :) Alperna kommer att bli toppen!
Eva Sollén

#5 - - FREEDOMtravel:

Såna här vackra bilder kan man inte få för mycket av! Kanada låter spännande och trevlig! Just nu ser jag fram emot vår skidresa i Alperna :)

#6 - - Gemsofmylife:

Vilka underbara bilder och underbar blogg hittade hit via Ditte och kommer tillbaka !!
Norrskensbilderna är fantastiska och det är något som jag aldrig sett i verkligheten
Stor varm kram

Svar: Tack snälla du för fina ord och välkommen hit! Kul att det var via Ditte du hittade till min blogg, Ditte är en stor inspiratör. Eftersom vi bor i Norrbotten har vi förmånen att få uppleva norrsken relativt ofta – bara vi orkar vara uppe sent förstås :) Jag ska såklart kika in på din blogg också och skickar en varm kram tillbaka till dig.
På återhörande!
Eva Sollén

#7 - - Anonym:

Du är suverän fotograf. Kan bli ditt nästa yrke - resefotograf/journalist. Jag ser fram emot att vara i stugan o en enda resa med gudson o hand familj till Mallorca i maj/juni. God fortsättning på ert nya reseår.

Svar: Tack snälla du för de fina orden. Ja, det hade varit något att kunna leva på att jobba som resefotograf/journalist. Men tills vidare får jag nöja mig med bloggandet och dela bilder på Insagram. Mallorca låter härligt, det är ett av mina absoluta favoritresemål runt Medelhavet.
Önskar även dig en god fortsättning med ett upplevelserikt 2017.
Eva Sollén

#8 - - Lena i Wales:

Måste tyvärr börja med att säja att du har fel! Inte alls för många solupp- och nergångar! Älskar dessa bilder, snälla sluta inte!!!!
Så, nu färdigklagat!
Förstår med ett sådant paradis att ni gärna är där, så vackert!
Att du visar snöbilder ger också en extra bonus!
God fortsättning på det nya året!

Svar: Hahaha, jag lovar Lena :) Känner jag mig själv rätt lär det dyka upp en och annan solupp- och nedgång på bloggen även framöver. Ingen är ju den andra lik ... Kul att du gillar dem i alla fall!Vi trivs verkligen i vårt lilla paradis, sommar som vinter. Visst är det dragigt på golvet på vintern men vi har en hel korg med tofflor och yllesockar.
Tack snälla och jag önskar även dig en god fortsättning på 2017.
Eva Sollén