Norrbotten,  Pålänge

Korta vinterdagar i Norrbotten

 
Nu när dagarna är så korta i Norrbotten är det bara att passa på att ta sig ut i vinterkylan när det finns möjlighet. Helgen i Pålänge har varit klar och vacker med fina färger på himlen och otrolig stjärnhimmel.
 
 
 
 
 
Vi har startat upp skotrarna och eftersom det varit kallt så pass länge vågar vi lita på att Pålängefjärden bär oss så att vi kan se solen gå ned bakom horisonten. Skoterlederna har redan börjat märkas upp inför vinterns skotersäsong som kommer att ta oss ut på fina pimpelställen.
 
 
 
 
 
Isen har bildat fina formationer över stenarna vid det grunda sundet och där blankisen är framme speglas färgrna från himlen. Morgonen bjöd på en fin soluppgång och som väntat var även solnedgången drygt tre timmar senare mycket storslagen. 
 
 
 
 
 
Himlen skiftar i gult, blått och rosa och månen ser stor ut när den smyger fram bakom trädtopparna. Det biter i kinderna men det är så vackert ute så det gör inget! 
 
 
 
 
Premiärturern på skotern kan anses vara gjord, även om den inte förde oss så långt från stugan. Men det här är bara en mjukstart och det kommer mera.
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

16 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *