Stockholm

Konditori Sturekatten – Stockholm

 
 
I ett 1700-talshus nära Stureplans vimmel i Stockholm hittar vi Konditori Sturekatten på adressen Riddargatan 4. Vår shoppingdag har bara pågått en stund men det börjar ändå vara hög tid för en fika och Sturekattens inbjudande entré lockar in oss för att fylla på med ny energi.
 
 
Vi kikar in på den mysiga uteserveringen som finns på innergården innan vi går uppför de ojämna stentrappstegen som är täckta av en röd matta. Vi känner hur det gamla huset lutar och det är otroligt charmigt.
 
 
Konditori Sturekatten är ett mycket mysigt kafé som en gång i tiden var ett personligt hem åt systrarna Anna och Hildegard Skog, vilka flyttade in i huset 1941. Många av de gamla möblerna som finns på Sturekatten är ursprungligen systrarna Skogs.
 
 
Förutom möbler i Karl Johanstil och nyrokoko har man pyntat fönster och väggar med prydnadssaker, speglar, tavlor, lampor och dukar som förstärker känslan av att befinna sig i svunna tider. En och annan katt pryder också de vackra fönsterbänkarna!
 
 
Här finns det klassiskt fikabröd och smörgåsar, inga konstigheter. Vi väljer en fantastiskt god hallonpaj med vaniljsås och en slät kopp kaffe och slår oss ned i sköna fåtöljer och njuter av fikat medan rummet fylls av andra fikasugna lördagsshoppare!
 
Gillar du mysiga fik kan jag varmt rekommendera ett besök till Konditori Sturekatten nästa gång du är fikasugen i Stockholm!
 
Följ oss gärna på Facebook och Instagram (@evasol) också. Välkommen!

 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

12 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *