Konditori Sturekatten – Stockholm

Konditori Sturekatten – Stockholm

 
 
I ett 1700-talshus nära Stureplans vimmel i Stockholm hittar vi Konditori Sturekatten på adressen Riddargatan 4. Vår shoppingdag har bara pågått en stund men det börjar ändå vara hög tid för en fika och Sturekattens inbjudande entré lockar in oss för att fylla på med ny energi.
 
 
Vi kikar in på den mysiga uteserveringen som finns på innergården innan vi går uppför de ojämna stentrappstegen som är täckta av en röd matta. Vi känner hur det gamla huset lutar och det är otroligt charmigt.
 
 
Konditori Sturekatten är ett mycket mysigt kafé som en gång i tiden var ett personligt hem åt systrarna Anna och Hildegard Skog, vilka flyttade in i huset 1941. Många av de gamla möblerna som finns på Sturekatten är ursprungligen systrarna Skogs.
 
 
Förutom möbler i Karl Johanstil och nyrokoko har man pyntat fönster och väggar med prydnadssaker, speglar, tavlor, lampor och dukar som förstärker känslan av att befinna sig i svunna tider. En och annan katt pryder också de vackra fönsterbänkarna!
 
 
Här finns det klassiskt fikabröd och smörgåsar, inga konstigheter. Vi väljer en fantastiskt god hallonpaj med vaniljsås och en slät kopp kaffe och slår oss ned i sköna fåtöljer och njuter av fikat medan rummet fylls av andra fikasugna lördagsshoppare!
 
Gillar du mysiga fik kan jag varmt rekommendera ett besök till Konditori Sturekatten nästa gång du är fikasugen i Stockholm!
 
Följ oss gärna på Facebook och Instagram (@evasol) också. Välkommen!

 

12 kommentarer

  1. Sturekatten är en favorit hos mig och jag är där då och då, mest höst och vinter. Även Vetekatten på Kungsgatan är trevligt.
    Härlia bilder och jätteroligt att du skriver om Sturekatten. Jag tror det är lätt att bli hemmablind om man bor i Stockholm.
    Kram!

    1. Man blir lätt hemmablind i sina kvarter och det är alltid bra med en påminnelse om allt det fina man har hemmavid! Jag gillar både Sturekatten och Vetekatten, de konditorierna har en gammal själ vilket är något jag uppskattar. Ha det riktigt bra! Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *